Veriora sõjamehele avati kodutalus mälestusplaat

Arved Breidaks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jakob Mähari mälestusplaadilt eemaldasid lina Laanetiigi vanaperenaine Milvi-Liis Kostabi, Kaitseliidu Põlva maleva pealik Raivo Pehk ja talu peremees Priit Sibul.
Jakob Mähari mälestusplaadilt eemaldasid lina Laanetiigi vanaperenaine Milvi-Liis Kostabi, Kaitseliidu Põlva maleva pealik Raivo Pehk ja talu peremees Priit Sibul. Foto: Arved Breidaks

Kaitseliidu Veriora malevkonna asutaja, Esimeses maailmasõjas ja Vabadussõjas võidelnud reservkapteni Jakob Mähari kodutalu seinal Pahtpää külas avati esmaspäeval mälestusplaat vaprale sõjamehele, kelle viimne puhkepaik on teadmata.

„Kapten Mähar oli ajalooline tegelane, kellelt oleks väga palju õppida,“ ütles mälestusplaadi paigaldamist korraldanud kunagine Veriora vallavanem Peeter Sibul. „Minule on ta omamoodi eeskuju, kuidas riiki hoida, kuidas hoida selg sirge ja mitte alla anda oma eesmärkide poole liikumisel.“

Kapten Jakob Mähar
Kapten Jakob Mähar Foto: Erakogu
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles