Eesti sai noorte Rahvuste krossil üheksanda koha

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti koondis võistluse avamisel.
Eesti koondis võistluse avamisel. Foto: Ragnar Paat

Belgias sõidetud noorte Rahvuste krossil oli Eesti meeskond üheksas, klassis 65cc võitis Valga motoklubi noormees Mark Peterson koos Richard Paadi ja Romeo Pikandiga kolmanda koha.

Kui kvalifikatsioonisõitude ajal oli 22 kraadi ja rada tolmas, siis pühapäeval oli ilm sombusem ja kümme kraadi jahedam ning eestlastele sõiduks sobivam.

Klassis 65cc tegi Paat väga hea sõidu ja lõpetas seitsmendana. Pikand kukkus aga stardikurvis ja võitles end 18. kohale, Mark Peterson oli 16. Ka teises sõidus oli Paat seitsmes. Peterson tegi ühe oma elu parima sõitu ja võitles end 27. positsioonilt 12. kohale, Pikand oli 14. Kokkuvõttes sai Eesti selles klassis Läti ja Soome järel kolmanda koha.

Klassis 85cc sai Tristan Uiga esimeses sõidus hea stardi, kuid kukkus. Ka Mihkel Kallion Sõmerpalu motoklubist kukkus stardis. Finišis oli Joosep Pärn 26., Uiga 33. ja Kallion 35. Teise sõidu parima eestlasena oli Kallion 22. kohal, Uiga oli 25. ja Pärn 33. Eesti sai 12. koha, klassi võitis Saksamaa.

Kolme klassi kokkuvõttes sai Eesti 9. koha (375 punkti), võitis Läti (199 p). 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles