Eestlased sõitisid end USAs esikümnesse

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eestit esindasid Tanel Leok, Harri Kullas ja Hardi Roosiorg.
Eestit esindasid Tanel Leok, Harri Kullas ja Hardi Roosiorg. Foto: Karli Saul/Eesti Mootorrattaspordi Föderatsioon

USAs sai teoks maailma suurim motokrossiüritus: Rahvuste kross. Eesti meeskond lõpetas taas esikümnes.

Esimesena asusid eestlastest võistlustulle Rahvuste krossil juba 18. korda osalenud Võrumaa mees Tanel Leok (vasakul) ja esmakordselt krossil võistelnud Hardi Roosiorg (paremal). Leok sai hea stardi, kuid takerdus stardikurvis kukkujate hulka ning kaotas palju kohti. Seejärel tegi ta aga kiiret tempot ning tõusis lõpuks 12. kohale. Roosiorg sai 24. koha. Pärast esimest sõitu oli Eesti 8. kohal.

Teises sõidus tegi Harri Kullas väga hea stardi ning heitles end seitsmendaks. Roosiorg lõpetas 21. kohal. Eesti tõusis selle sõiduga seitsmendaks.

Viimases sõidus ei saanud Kullas ja Leok nii head starti kui esimeses ning pidid tõsist tööd tegema, et ettepoole jõuda. See ka õnnestus: Kullas sai 12. ja Leok 19. koha.

Krossi võitis 5. aastat järjest Prantsusmaa. Eesti sai 71 punktiga 9. koha. Individuaalarvestuses oli Leok MXGP klassis viies, Roosiorg MX2s 11. ja Kullas Openis kuues. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles