Valitsus soovib õpetajatele lisaõigusi anda

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õpetajatele erandkorras lisaülesannete andmine peaks aitama tagada õpilaste vaimset ja füüsilist turvalisust ning aitama vähendada ka koolivägivalda.
Õpetajatele erandkorras lisaülesannete andmine peaks aitama tagada õpilaste vaimset ja füüsilist turvalisust ning aitama vähendada ka koolivägivalda. Foto: Fotolavastus: Ants Liigus/Pärnu Postimees

Valitsus saatis riigikogule põhikooli- ja gümnaasiumiseaduse muudatused, millega täpsustatakse õpetaja sekkumisvõimalusi koolis tekkida võivates ohtlikes olukordades.

"Koolil on õigus ja kohustus kaitsta nii õigust õppida kui ka õigust õpetada," ütles haridus- ja teadusminister Mailis Reps.

Ta nentis, et ideaalses olukorras saavad vanemad, kool ja õpilased igapäevareeglites omavahel kokkuleppele. "Paraku ei saa sellele alati toetuda ja seepärast täpsustamegi seaduses õpetaja õigusi olukorras, kus õpilane käitumine on kas õppimist või õpetamist häiriv või ohtlik. Kindlasti ei ole tegu sätetega, mida on vaja tihti kasutada, kuid õpetajad on muudatuste vajalikkusele korduvalt tähelepanu juhtinud ja seepärast teemegi seaduses piirid selgemaks."

Eelnõuga täiendatakse põhikooli- ja gümnaasiumiseadust nii, et põhikooli ja gümnaasiumi direktoril või tema poolt määratud pädeval isikul tekib teatud tingimustel õigus võtta hoiule esemed ja ained, mis on põhikooli- ja gümnaasiumiseaduse kohaselt koolis keelatud ja vaadata läbi õpilase valduses olevaid asju ja õpilase kasutuses olevat kappi.

Tegemist ei ole täiendava kohustusega, kuna põhikooli- ja gümnaasiumiseadusest tulenevalt oli kooli kohustus ka seni tagada õpilase koolis viibimise ajal tema vaimne ja füüsiline turvalisus. Küll aga märgib eelnõu senisest selgemalt maha vastutuse ja õiguste piirid turvalisuse tagamisel. Korrakaitsetöö on politsei vastutusalas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles