Tippsportlase ema Raina Uibo pärjati aasta õpetaja tiitliga

Maarius Suviste
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elupõline põlvakas, klassiõpetaja Raina Uibo pälvis tänavu Põlva valla aasta õpetaja tiitli. Tema kohta öeldakse, et ta on kaasav, nüüdisaegne ja kompetentne.
Elupõline põlvakas, klassiõpetaja Raina Uibo pälvis tänavu Põlva valla aasta õpetaja tiitli. Tema kohta öeldakse, et ta on kaasav, nüüdisaegne ja kompetentne. Foto: Arvo Meeks

Allaandja ta ei ole. Ta oskab töötada lastega, on hell ja hoolitsev. Visa, töökas ja sihikindel. Hindab täpsust. On ettevõtlik ja empaatiline. Teab ja oskab kõike, lohutab ja kiidab kõiki. Need on vaid mõned märksõnad, millega teadjad-tundjad iseloomustavad äsja Põlva valla aasta õpetaja tiitliga pärjatud Põlva kooli klassiõpetajat, maailma ühe parima kümnevõistleja ema Raina Uibot.

«Tahtsin lastega töötajaks saada juba siis, kui ise veel lasteaias käisin. Tahtsin saada kas lasteaia- või algklasside õpetajaks. Vahepeal oli korraks tahtmine saada ka ämmaemandaks,» meenutas Uibo, kes on suureks kasvatanud kaks poega.

See oli 1991. aastal, kui Raina Uibo lõpetas Tartu õpetajate seminari ning sellest saati ongi ta olnud Põlvas õpetaja. Nii et kokku juba 27 aastat. Lisaks õppis ta pärast õpetajate seminari lõpetamist kõrghariduse saamiseks edasi Tallinna Ülikooli kaugõppes ning hiljem veel laste kõrvalt kaks aastat teise kooliastme õpetajaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles