Eesti otsib küberriigiprokuröri

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigiprokuratuur.
Riigiprokuratuur. Foto: «Reporter» / Kanal 2

Riigiprokuratuur kuulutas välja konkursi küberriigiprokuröri leidmiseks.

"Riigiprokuratuur otsib inimest, kes oleks ühtaegu väljaõppinud jurist ning võimeline menetlema küberkuritegusid ja samaaegselt juhendama sel teemal ka teisi prokuröre. Samuti oleks selle riigiprokuröri ülesandeks ka vedada prokuratuuriga seotud IT-lahenduste arendusi," ütles riigiprokuratuuri pressiesindaja Kaarel Kallas kolmapäeval.

"Prokuratuuri üheks eesmärgiks on, et kriminaalmenetlused oleks tulevikus senisest kiiremad, innovaatilisemad, nutikamad ning ühtaegu ka inimesekesksemad. Mida lihtsam ja digitaalsem menetlus, seda kiirem ja parem lahendus on see ka inimeste jaoks, kes puutuvad kokku kriminaalmenetlusega. Otsimegi töötajat, kes aitaks meid selle unistuse elluviimisel," lisas Kallas.

Töökuulutuse kohaselt oleks küberriigiprokuröri põhiülesandeks on kriminaalmenetluse moderniseerimine läbi tehniliste lahenduste rakendamise, prokuratuuri digitaalsete kanalite arendamine ning nõustamine kübermaailmas toimuvas.

"Seega põhimõtteliselt vajame kahe kompetentsiga inimest, kes oleks nii jurist kui ka mõistaks IT-maailma. Sihtgrupina näeme näiteks Tartu ülikooli IT-õiguse õppesuuna lõpetanuid," märkis prokuratuuri esindaja.

Kandidaadilt eeldatakse magistrikraadi või sellele vastavat kvalifikatsiooni õiguse õppesuunal ning vähemalt kaheaastast töökogemust juriidilist kõrgkvalifikatsiooni nõudval töökohal, kasuks tuleb, kui kandidaat on omandanud teadmisi IT vallas või läbinud vastava täiendõppe.

Küberriigiprokuröri puhul oleks tegemist riigiprokuröriga, kes töötab järelevalveosakonnas, tema brutopalk saab olema vähemalt 3800 eurot.

Kandideerimise tähtaeg on 8. november.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles