Üle antakse esimene valla aasta isa tiitel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aunimetus antakse üle pidulikul tänujumalateenistusel-kontserdil Valga Jaani kirikus 16. novembril.
Aunimetus antakse üle pidulikul tänujumalateenistusel-kontserdil Valga Jaani kirikus 16. novembril. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valga vallavalitsus alustab sellest aastast uue traditsiooniga ning kutsub kõiki esitama kandidaate aasta isa tiitlile. Kandidaatide esitamise tähtaeg on 2. november.

„Tunnustamaks pereväärtusi ja vanemate rolli, algatame Valga vallas uue traditsiooni. Mais kutsusime ellu Valga valla aasta ema valimise. Selleks sai 32-aastane nelja lapse ema Annaliisa Matus, kelle esitas nominendiks lasteaia Kaseke juhtkond. Nüüd, isadepäeva eel tahame ellu kutsuda ka aasta isa valimise," sõnas vallavanem Margus Lepik.

Ta tõdes, et varasematel aastatel linnas aasta isa valitud pole, kuid vallavalitsusele laekunud kodanike kirjade põhjal saab öelda, et huvi sellise traditsiooni vastu on olemas. "Olen kindel, et meil on palju imelisi isasid, kelle kiitmiseks sõnu ei jätku. Andke meile nendest teada, et saaksime parimaid tunnustada."

Aasta isa tiitliga tunnustatakse pereisa, kes on pühendunud ja hea isa ühele või enam lapsele, andes neile armastust, hoolt, eeskuju ja õpetust. Esitatud kandidaat ei pea olema abielus ja peres võivad kasvada ka kasulapsed.

Aasta isa konkursile sobiv kandidaat on Eesti Vabariigi kodanik, kelle elukoht rahvastikuregistris on Valga vald ning kes on tunnustatud nii oma ametitöös kui perekonnas ja kes on ühiskonnale heaks eeskujuks ka väljaspool oma pereringi. Aasta isa aunimetus omistatakse ühele isale ainult üks kord.

Taotluse võivad teha kõik, kes on märganud häid ja eeskujulikke isasid. Oodatud on pildid ning lähedaste (laste, abikaasa, töökaaslaste) iseloomustused kandidaadi kohta.

„Meile saadetud iseloomustused peaksid olema põhjalikud, millega on võimalusel kaasas fotod ning laste ja sõprade iseloomustused nominendi kohta. Kandidaadist parema ülevaate saamiseks on komisjonil rõõm lugeda just üksikasjalikku iseloomustust," täpsustas vallavanem.

Kirjalikud taotlused Valga valla aasta isa konkursile tuleb saata vallavalitsusse e-posti teel või paberkandjal. Taotluse võib tuua isiklikult ka vallavalitsusse.

Aunimetus antakse üle pidulikul tänujumalateenistusel-kontserdil Valga Jaani kirikus 16. novembril, kus esinevad vennad Johansonid ja Krista Citra Joonas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles