Hooletu manöövri tõttu sai inimene viga

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liiklusõnnetus Põlva külje all FOTO: Politsei
Liiklusõnnetus Põlva külje all FOTO: Politsei Foto: Politsei

Kolmapäeval kella 13.31 ajal juhtus liiklusõnnetus Põlva vallas Põlva-Reola maantee 2. kilomeetril. Seal sõitis 58-aastase naise juhitud sõiduautole Opel Astra vastu parempoolset esinurka samas suunas paremal kiirendusrajal liikunud sõiduauto Volkswagen Golf, mida juhtis 78-aastane mees.

Volkswageni juht oli alustanud parempoolselt kiirendusrajalt vasakpööret sooviga sõita tanklasse. Sõiduk rullus kokkupõrke tagajärjel üle katuse.

Põlva politsei inspektor Talis Eit ütles, et eilse liiklusõnnetuse üksikasjade täpsemaks väljaselgitamiseks alustas politsei menetlust. "Esialgne info viitab aga sellele, et Volkswageni eakas juht ei veendunud hoovõturajalt vasemasse ritta reastudes manöövri ohutuses ning sõitis külje pealt otsa seal liikunud ning eessõiduõigust omanud Opelile."

Kokkupõrke tagajärjel paiskus Opel üle vastassuunavööndi teelt välja, rullus üle katuse ja jäi seisma ratastele. "On õnn, et vastassuunas liikunud Honda juht märkas ohtlikku situatsiooni õigeaegselt ning suutis oma masina enne Opeliga kokkupõrget peatada," tõdes Eit.

Liiklusõnnetuses sai kergelt viga Opeli roolis olnud naine, kellele meedikud esmaabi koha peal andsid. Teised inimesed viga ei saanud. Sündmuskohal käinud politseinikud tuvastasid, et mõlemad juhid olid kained ja omavad juhtimisõigust. Ka olid mõlema sõiduki juhid turvarihmaga kinnitatud, mis päästis üle katuse rullunud autojuhi ilmselgelt raskematest vigastustest.

"Ristmikel ja iseäranis maanteekiirustel peateele väljasõidul tuleb olla väga tähelepanelik ning mitu korda hinnata lähenevate ja kõrvalreas liikuvate sõidukite kiirust ning veenduda, et ettevõetav manööver on ohutu," rõhutas Eit. "Liigseid riske võtta pole mõistlik, sest need võivad viia äärmiselt traagiliste tagajärgedeni. Kahtluse korral, et soovitud manöövriks jääb napilt aega, tuleks sest sel hetkel loobuda ning oodata sobivamat võimalust."

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles