Päevatoimetaja:
Kersti Kond

Eesti toidu kuu sündmustest võttis osa rekordarv inimesi

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Muhumaal avati Eesti toidu kuu 2016
Muhumaal avati Eesti toidu kuu 2016 Foto: Birgit Püve

Terve septembrikuu ning pea pool oktoobrit väldanud Eesti toidu kuu üritustest võttis osa rekordarv inimesi. Kui viimastel aastatel on külastajate arv olnud umbes 75 000, siis sel aastal näitas oma armastust Eesti toidu vastu lausa 89 400 inimest.

„Eesti toit on mulle väga südamelähedane ja on rõõm näha, et kodumaist toitu väärtustavad nii paljud eestimaalased. Eesti toidu programm on meie toidukultuuri arengule kaasa aidanud ja usun, et liigume sellega järjest edukamalt edasi,“ sõnas maaeluminister Tarmo Tamm.

„Ühtlasi tuletan meelde, et veel on aega osa võtta Maaeluministeeriumi ja Eesti Rahva Muusemi ühisest algatusest ‒ toidupärandi kogumisvõistlusest „Minu pere sünnipäevalaud eile ja täna”. Igaüks saab oma isikliku peolaua looga Eesti toidupärandit rikastada ja nii jälje ajalukku jätta. Teeme sellega ka kingituse 100-aastaseks saanud Eesti Vabariigile,“ lisas minister Tamm.

2018. aasta septembris ja oktoobris toimus maaeluministeeriumi eestvedamisel neljandat korda Eesti toidu kuu, mis koosnes pea 30 kodumaisele toidule pühendatud üritusest ja festivalist ning oli sel aastal pühendatud Eesti Vabariigi juubeliaastale. Eesti toidu kuu lõppes 13. oktoobril lõikuspühaga Eesti Põllumajandusmuuseumis. Toidukuu on osa müügiedenduskavast „Eesti toit 2015–2020“, mille alla kuulub Eesti toidu kuu, Eesti toidutee, aasta toidupiirkonna valimine ja avatud toidutööstuste nädal.

Lisainformatsiooni Eesti toidu kuu ja toidupärandi kogumisvõistluse kohta leiab lehelt www.eestitoit.ee.

Märksõnad

Tagasi üles