Noortel on head teadmised rahatarkusest, mida igapäevaselt ei kasutata

LEPM
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kes senti ei korja, see eurot ei saa.
Kes senti ei korja, see eurot ei saa. Foto: Toomas Huik

Täna korraldab SEB Heategevusfond noortele, kellel puudub tavapere tugi, karjääripäeva. Päeva teemadeks on rahatarkus, digimaailma ohud ja võimalused ning tööturu toimimise põhireeglid, kuna noored ei ole valmis teadmisi praktikas kasutama.

Samuti pööratakse suurt tähelepanu inimeste vahelistele suhetele ja meeskonnatööle.

SEB arendusjuht ja Pangaliidu finantshariduse toimkonna juht Kai Kutsar ütleb, et erinevad uuringud  tõestavad, et  Eesti noortel on head teoreetilised teadmised, kuidas oma taskuraha targalt kasutada. „Noored ei ole valmis neid teadmisi  tihti praktikas kasutama ning seepärast keskendubki pühapäevane rahatarkuse töötuba praktiliste näpunäidete jagamisele, kuidas oma rahaasju targalt  juhtida, kui ees on ootamas iseseisev elu,“ kommenteeris Kutsar.

Karjääripäev on mõeldud noortele, kes on saanud SEB Heategevusfondi stipendiaatideks. Nende hulgas on nii õpinguid alustavaid kui ka jätkavaid noori, kes elavad asenduskodus, sugulaste eestkostel või hooldusperedes. Lisaks jagatakse stipendiume ka noortele lapsevanematele, kes on vanemaks saanud enne 19. eluaastat. Fond toetab noorte õppemaksu tasumist, õppevahendi soetamist, igapäevast toimetulekut õppimise ajal ning noortel lapsevanematel ka lastehoiu maksu tasumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles