Karikasarjas jätkab kaheksa hulgas kaks Põlva meeskonda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Coop Põlva pidi karikavõistluse 1. ringis tunnistama HC Tallinna ülekaalu.
Coop Põlva pidi karikavõistluse 1. ringis tunnistama HC Tallinna ülekaalu. Foto: Helin Potter

Käsipalli karikavõistlustel pääses teise ringi kolmest Põlva meeskonnast kaks.

Reedeses kahe esiliiga tippklubi vastasseisus jäi kindlalt peale Põlva/Arcwood, alistades HC Tallinn 2 tulemusega 32 : 19 ning jõudes kaheksa parema hulka koondskooriga 60 : 43.

Kuigi avakohtumine pealinnas möödus peamiselt põlvalaste kontrolli all, oli mullusel esiliigahõbedal kaasas vaid neljaväravaline edu. Ent kui üks meeskond ei saa esimese 13 minutiga väravatki, on keeruline ükskõik millist kaotusseisu tagasi mängida. Aga just nii HC Tallinn 2ga reede õhtul juhtus: kuraditosina minuti järel oli Põlva/Arcwood 6 : 0 ees!

Murrang teisel poolajal

Kuue-seitsmeväravaline edu püsis pea kogu avapoolaja. 26. minutil juhtis Arcwood 14 : 6, kuid Tallinna lõpuspurt tegi vaheajapausile minnes seisuks 14 : 9.

Teisel pooltunnil saabus murrang ruttu. Kui 33. minutil oli seis 15 : 10, siis järgmise nelja minutiga viskas Margo Piksööt kolm vastuseta väravat ja mõni minut hiljem paisus Arcwoodi edu Harri Obergi tabamuse järel kahekohaliseks, 22 : 12. Edasipääseja saatus oli otsustatud, mäng muutus lahtiseks ja väravaterohkeks. Põlva/Arcwood kindlustas veerandfinaalipääsme.

Piksööt tabas võitjate kasuks kuus, Raido Peedomaa viis, Oberg, Mihkel Tamm ja Olari Paumets neli korda.

Coop Tallinnale vastu ei saanud

Coop Põlval tuli aga esimese ringi korduskohtumises taas alla vanduda HC Tallinnale – sedakorda tulemusega 21 : 30. Kahe mängu kokkuvõttes jäi Coop Põlvale karikavõistluse teise ringi uks suletuks väravate vahega 48 : 67.

«Me ei saanud Tallinnale vastu. Nad olid meist igas elemendis paremad. Kui meie kaks kahele olukordades ebaõnnestusime, siis vastane sai sellest edu. Ka rünnakul 6 : 7 formatsiooni kasutamine ei toonud meile seekord edu,» ei olnud treener Kalmer Musting rahul.

«Postiivselt poolelt tänasest mängust saab esile tuua meie väravavahte Raivo Rudissaart ja Christofer Viilopit,» lisas Musting.

Korduskohtumises viskas Priit Jõks kuus, Alfred Timmo viis, Mathias Rebane ja Tõnis Kase kolm ning Otto Karl Kont ja Andreas Rikken kaks väravat.

Reedese seisuga olid koha käsipalli karikavõistluste kaheksa parema seas kindlustanud Põlva Serviti, Viljandi HC, SK Tapa, HC Tallinn, Viljandi Spordikool, HC Viimsi/Tööriistamarket ja Põlva/Arcwood. LEPM

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles