Postiasutuste sulgemisele tõmmati pidurit

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Postimaja Kesk tänaval Valgas.
Postimaja Kesk tänaval Valgas. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Rene Tammist kohtus esmaspäeval AS Eesti Post juhtkonnaga. Kohtumisel otsustati koheselt peatada postiasutuste sulgemise protsess tänase seisuga ning otsida ühiselt pikaajalisemalt toimivat lahendust.

„Vaatamata asjaolule, et universaalse postiteenuse mahud on aastast aastasse vähenenud, on sellel teenusel jätkuvalt oluline sotsiaalregionaalne mõõde ja selle kvaliteetne osutamine on oluline riigi kõikidele elanikele,“ rõhutas Tammist.

Konkurentsiamet muutis oma 11. oktoobri otsusega ASi Eesti Post tegevusluba, mille kohaselt lubas ASil Eesti Post sulgeda 75 postkontorit. „On selge, et postivõrgu ümberkujundamine on pikaajaline protsess, mille mõjusid tuleb eelnevalt igakülgselt ja põhjalikult analüüsida. Kindlasti tuleb sellesse protsessi kaasata ka kohalike omavalitsuste ja kogukondade esindajad, et leida kõigile osapooltele sobiv kompromisslahendus,“ lisas Tammist.   

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles