Postiasutuste sulgemise plaan külmutati

Tomi Saluveer
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inimestel on jätkuvalt asja ka Eesti Posti Valga postkontorisse. Paljud eelistavad aga pakke saata ja saada pakiautomaadi kaudu.
Inimestel on jätkuvalt asja ka Eesti Posti Valga postkontorisse. Paljud eelistavad aga pakke saata ja saada pakiautomaadi kaudu. Foto: Arvo Meeks

Omniva kaubamärgi all tegutsev Eesti Post sai eelmisel nädalal konkurentsiametilt loa vähendada postkontorite arvu 75 võrra. Amet muutis firma universaalse postiteenuse tegevusluba, kehtestades minimaalseks postiasutuste arvuks 245, varem oli see 320.

Sellele järgnes ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Rene Tammisti kohtumine ettevõtte juhtkonnaga, misjärel otsustati peatada postiasutuste sulgemise protsess ning otsida ühiselt pikaajalisemalt toimivat lahendust.

«Hoolimata asjaolust, et universaalse postiteenuse mahud on aastast aastasse vähenenud, on sellel teenusel jätkuvalt oluline sotsiaal-regionaalne mõõde ja selle kvaliteetne osutamine on oluline riigi kõikidele elanikele,» rääkis Tammist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles