Monika-Evelin Liiv vallutab kuulsate ooperiteatrite lavasid

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgamaalt Kalme külast pärit ooperilaulja Monika-Evelin Liiv on oodatud paljudes kuulsates ooperimajades.
Valgamaalt Kalme külast pärit ooperilaulja Monika-Evelin Liiv on oodatud paljudes kuulsates ooperimajades. Foto: Vello Jaska

ohtasin Valgamaale ja kogu Eestile tuntust toonud ooperilauljat Monika-Evelin Liivi – nagu varem kokku lepitud – Helsingi kesklinnas marssal Mannerheimi mälestussamba juures. Soovimata pühapäevasesse suurlinnasaginasse sulanduda, leidsime sobiva vestluskoha kunstimuuseumi Kiasma hubases kohvikus.

Liivi rahvusvaheline karjäär on nüüdseks kestnud üle kümne aasta. «Osalesin aastatel 2007–2009 Jette Parkeri noorte artistide programmis. See toimus Londonis inglise kuninglikus ooperimajas Covent Gardenis, mis on üks tippooperimaju maailmas,» meenutas Liiv karjääri algust. Ta lisas, et oli esimene eestlane, kes selle maja laval esinenud.

Nüüd kutsuti Valgamaalt Kalme külast võrsunud laulja sinna tagasi. 26. septembril esietendus Londonis Wagneri ooper «Valküür». «Laulan selles Grimgerde rolli. Tähelepanuväärne on aga see, et etenduses on üheaegselt laval kolm eestlast: mina, Ain Anger ja Kai Rüütel.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles