Räpinas koguti rahvakoosolekul allkirju tselluloosivabriku vastu

Arved Breidaks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Enam kui 200 inimest kogunes teisipäeva õhtul ligi kolmeks tunniks Räpina Aianduskooli saali, et rääkida suud puhtaks tselluloositehase üle, mille ühe võimaliku asukohana näeb Est-For Invest Võru ja Setomaa valla kõval ka Räpina valda.

Merle Jäägeri alias Merca juhtimisel edenenud koosolekul võtsid sõna eelkõige tselluloositehase vastu olevad inimesed, samas kui vabriku arendajad ning riigihaldusminister Janek Mäggi jäid rahvakogunemisele tulemata.

„Saime kutse üritusele vähem kui kümme päeva enne selle toimumist ning kahjuks pole võimalik sel koosolekul logistilistel põhjustel osaleda,“ põhjendas Est-For Invest üks juhte Aadu Polli Lõuna-Eesti Postimehele.

Sestap kujuneski koosolek, nagu üks sõnavõtja märkis, jalgpalliks ilma väravavahita, sest enamik kohalolnuist rõhutas tehase halba mõju loodusele, elukeskkonnale ja ettevõtlusele.

Üksnes Räpna pikaaegne vallavanem Inge Hirmo söandas ühena vähestest ujuda vastuvoolu ning avaldas, et on tselluloositehase rajamise poolt.

Koosoleku lõpus andis sadakond inimest allkirja pöördumisele Räpina, Võru ja Setomaa vallavolikogule, samuti vabariigi valitsusele, kellel palutakse jätta algatamata tselluloositehase rajamiseks vajalikud uuringud. Lähiajal avaldatakse petitsioon ka internetis.

Est-For Invest plaanib tehasele Kagu-Eestis asukoha otsimisega edasi liikuda ning sel teemal ka kohaliku rahvaga kohtuda. „Täna küsime toetust uuringute tegemiseks, mitte tehase ehitamiseks,“ rõhutas Aadu Polli. „Kõikidel valla poolt korraldatavatel üritustel oleme lubanud osaleda ning peame lubadusest kinni.“

Vallavolikogu esimees Teet Helm kinnitas, et novembri alguses on kavas korraldada Räpinas uus rahvakoosolek, kus ka tehase arendajad kohapeal küsimustele vastavad. „Sinna oleme kindlasti tulemas ning kõik huvilised saavad seal osaleda,“ kinnitas ka Polli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles