Valgamaalt rongiga suurde Euroopasse?

Tomi Saluveer
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Meelis Meilbaum

Eesti Raudtee peab läbirääkimisi Ukraina raudtee-ettevõtjaga äsja tööd alustanud Kiievi–Riia reisirongi Tallinnani pikendamise tehniliste, ajaliste ja rahaliste tingimuste üle. Läbi Valga liikuv rongiliin võiks esialgu olla üks lahendustest Rail Balticu eelsel perioodil, rääkis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi teede- ja raudteeosakonna juhataja Ain Tatter. Hiljem võib aga sellest saada nii-öelda reisijate ettevedaja Rail Balticule.

Läbirääkimisi kinnitas ka Eesti Raudtee arendusjuht Arthur Raichmann. «Uuendasime pärast Kiievi–Riia liini käivitamist oma kontakti Ukraina raudtee-ettevõtjaga,» rääkis ta. «Küsisime, kas võiksime hakata uue liiniga seotud asjaolusid täpsustama. Nad olid edaspidisteks läbirääkimisteks valmis.»

«Rail Balticu kontekstist vaadates on Tartust otse Riiga ja sealt edasi näiteks Varssavisse sõitmine mõistlikum, kui sõita bussi või rongiga kõigepealt Tallinnasse ja istuda seal ümber Rail Balticu peale,» lausus Raichmann. «Otse Riiga sõites jõuab tulevasele Euroopa kiirrongile palju kiiremini.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles