Võru keskväljakule istutati tulevane jõulupuu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uuele keskväljakule istutati kuusk. FOTO: Tomi Saluveer
Uuele keskväljakule istutati kuusk. FOTO: Tomi Saluveer Foto: Tomi Saluveer

Võru linna keskväljakule istutati kuusepuu, millest kujuneb aastate jooksul linna jõulupuu.

Tegemist on hariliku kuusega, mis on praegu umbes 7 meetri kõrgune ning umbes paarkümmend aastat vana. „Jõgevamaalt Karukäpa puukoolist Võrru jõudnud puu on hetkel transpordist õrnalt räsitud ja kohanemist vajav. Aastatega kasvab puu umbes 25 meetri kõrguseks ilusaks kaharaks puuks,“ rääkis linnavalitsuse haljastuse ja linnakujunduse spetsialist Anne Vahtla eelmisel nädalal.

Suurte puude ümberistutamisvalmidus saavutatakse puukoolis mitmekordse ümberistutamise tulemusena. „Sügis on parim istutusaeg, kuna puu on ennast juba puhkeseisundisse viinud ja kevadel saab ta uues keskkonnas jõudsasti kasvama hakata,“ sõnas Vahtla. Ta lisas, et esimesel kahel aastal toimub ainult puu kastmine, kujunduslõikusi hakatakse tegema alles paari aasta pärast.

Spetsialistide soovitusi arvestades sellel aastal kuusest veel linna jõulupuud ei saa. Vähemalt aasta peab laskma puul uues kasvukohas kohaneda, enne kui teda võib elektrivalgustussüsteemidega koormata. „Puu vajab nüüd kõikide linnakodanike armastavat pilku ja hoolivat suhtumist,“ ütles Vahtla.

Kuusk on Võru linna sümbol, sest linna vapil on kujutatud harilikku kuuske kuldsel väljal kasvamas. Seetõttu otsustati Eestis kasvatatud puu kasuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles