Lindora laadal leiti salaalkoholi

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lindora laadal liikusid teiste seas ringi ka maksuameti töötajad. Foto on illustratiivsed.
Lindora laadal liikusid teiste seas ringi ka maksuameti töötajad. Foto on illustratiivsed. Foto: Tomi Saluveer/Lõuna-Eesti Postimees

Pühapäevasel Lindora laadal tegutsesid müüjate ja ostjate kõrval usinalt maksu- ja tolliameti (MTA) töötajad, kes otsisid sealt illegaalset alkoholi.

"MTA töötajad kontrollisid Lindora laadal erinevaid alkoholikäitlejaid. Kontrolli tulemusena alustati kaks menetlust, kus kaup peeti kinni," ütles ameti pressiesindaja Kaia-Liisa Tabri. Menetluste käigust tema sõnul praegu veel lähemalt rääkida ei saa, kuna täpsete asjaolude väljaselgitamine on pooleli.

Tabri kinnitas, et võimalike alkoholi edasimüügikohtade kontroll on osa ameti igapäevasest tööst. "See tähendab eelkõige toitlustus- ja meelelahutusasutuste, aga ka laatade külastusi, et välistada Eesti maksumärkideta alkoholi müüki."

Maaleht kirjutas, et kui Riia puskarivabrik Akmeņlauzis pidi laadal ligi 50 liitrit toodangut maksuametile loovutama, siis Latgalest tulnud veinitootjat Sēlijas Vīns ei kontrollitud, kuigi neilgi oli Eesti riigile aktsiis tasumata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles