Laura Põldvere esines Liibanonis teenivatele kaitseväelastele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laura Põldvere viibis Liibanonis mitu päeva.
Laura Põldvere viibis Liibanonis mitu päeva. Foto: Konstantin Sednev / Postimees

Eelmisel nädalal esines nii Lõuna-Liibanonis teenivatele Eesti rahuvalvajatele kui ka kohalikele koolilastele lauljatar Laura Põldvere.

Lisaks esinemistele tutvus lauljatar Iisraeli-Liibanoni kontrolljoonel rahuvalvajate tööga ja kohtus Eesti aukonsuliga Liibanonis, edastas kaitseväe peastaap.

«Vastuvõtt oli meie omade poolt nii soe ja lahe. Saime tohutu elamuse osaliseks, oleme kõik väga-väga tänulikud,» ütles Põldvere. «Reis oli silmiavav kogemus, mis annab aimu hoopis teistsugusest maailmast. Sõjaväebaasis elamine, Süüria põgenikud, blue line ehk Iisraeli ja Liibanoni vahel olev ala, mis võib iga hetk lahvatada uue sõja alguspunktiks. See kõik tuletab meelde, et elu Eestis on võrratu.»

Mitmepäevase visiidi sisse mahtus kontsert kohalikele koolilastele Ain Ebeli külas Püha Joosepi koolis, sinisel joonel asuva baasi 6-50 külastamine ning UNIFILi peakorteri ja Tüürose vanalinna külastus. Baasi sõduritele oli kõrghetk reedene kontsert Iiri-Soome pataljonile, mis võeti väga hästi vastu. Kontserdil esinesid lisaks Põldverele ka Soome ja Iiri kaitseväelasest koosnevad bändid. Põldvere esitas ka koos iiri ansambliga kuulsa iirlaste folklaulu «Fisherman Blues».

Viimasel Liibanonis viibimise õhtul kohtus lauljatar Eesti aukonsuliga Liibanonis Fouad Fadeliga, Liibanoni muusikute ja festivalide korraldajaga ühisel õhtusöögil.

Mullu esines näiteks sealsetele sõduritele ansambel La La Ladies, kuhu kuulub ka Valgast pärit ja nüüd Võrus elav Kethi Uibomägi.

Praegune Eesti kon­tin­gent Liibanonis ESTCON-8 alustas oma kuuekuulist teenistust ÜRO rahuvalvemissioonil UNIFILi koosseisus mais ja naaseb Eestisse novembri keskpaigas. Eesti rahuvalvajate peamine teenistuskoht Liibanonis on Beirutist ligikaudu 115 kilomeetri kaugusel mägises Bint Jubayli nimelises piirkonnas paiknev ÜRO tugipunkt.

Eesti osaleb UNIFILi rahuvalvemissioonil alates 2015. aasta maist. lepm

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles