Uus teater otsis Põlvas ja Antslas näitlejaverega inimesi

Indrek Sarapuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päeva juhatasid sisse soojendusharjutused.
Päeva juhatasid sisse soojendusharjutused. Foto: Indrek Sarapuu

Nii Antslas kui Põlvas olid laupäeval Polygoni teatrikooli sisseastumiskatsed. Üsnagi hulluks muutunud teeoludest hoolimata jõudsid teatrijuhid ja õpetajad kõik õnnelikult mõlemasse paika.

Põlvasse oli kogunenud vanemaid ja nooremaid, kokku mõniteist inimest, kel kõigil tekstid ette valmistatud ning julgus rindu võetud, et komisjoni ees ennast avada. Vastuvõtukomisjonis olid kooli- ja teatrijuht ning lavastaja Tamur Tohver, Lõuna-Eesti juurtega lavastaja ja õpetaja Helena Kesonen ning näitleja-koolitaja Margo Mitt. Pärast soojendusharjutusi oligi aeg enesetutvustuseks.

Tohveri sõnul läksid vastuvõtukatsed väga edukalt ning ta tõdes, et mõlemas Kagu-Eesti keskuses võis kohata varasemast tuttavaid inimesi. «Siin kandis on väga tugev teatritegemise traditsioon just vanema generatsiooni hulgas, kuid ka nooremad ihkavad osaleda kõikvõimalikes suveprojektides ja seriaalides. Teatrikool on selge ja otsene tee lavale. Ka meie õpetajad on rahvusvahelise kogemusega kutselised teatritegijad ning valmis sel teel toeks olema.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles