Põlenud mõisahäärber läheb oksjonile

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riik paneb põlenud Väimela mõisa järgmisel aastal müüki. Hoonel on paksud kiviseinad ning mõis on varemgi tuleroaks langenud. Põlengut kustutanud päästjate hinnangul saaks järve ääres asuva uhke hoone taastada.
Riik paneb põlenud Väimela mõisa järgmisel aastal müüki. Hoonel on paksud kiviseinad ning mõis on varemgi tuleroaks langenud. Põlengut kustutanud päästjate hinnangul saaks järve ääres asuva uhke hoone taastada. Foto: Tomi Saluveer

Pühapäeval tules hävinud Väimela mõisahoone süttis päästeameti esialgsel hinnangul laelambi elektrisüsteemi rikkest. Riik plaanib nüüd ahervareme konserveerida ja järgmisel aastal avalikul enampakkumisel maha müüa.

Vana mõisahoone sisustus sai ulatuslikke tule- ja veekahjustusi, ära põlesid katusekonstruktsioonid ning hävis suur osa vahelagedest. Kohal käinud päästekeskuse menetlusinspektori esialgsel hinnangul sai tulekahju tõenäoliselt alguse laelambi elektrisüsteemi rikkest.

Aastaid tühjana seisnud Väimela mõis kuulus varem Võrumaa kutsehariduskeskusele, kuid anti 2017. aasta märtsis haridus- ja teadusministeeriumi otsusega üle Riigi Kinnisvara aktsiaseltsile (RKAS).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles