Tali toob kodutud varjupika

Siim Saavik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivar ja Maarika Loodus arutlemas päevauudiste üle.
Aivar ja Maarika Loodus arutlemas päevauudiste üle. Foto: Siim Saavik

õrus asuv Nöörimaa tugikodu hakkab esimeste miinuskraadide tekkimisega klientide seas järjest populaarsemaks muutuma. Samas oli seal eilse seisuga puudu veel mitu iga-aastast külalist, kes pikutavad praegu tõenäoliselt mõnes mahajäetud hoones.

Tugikodu direktor Maarika Loodus sõnas, et tegu on liikuva seltskonnaga. «Praegu on meil siin 17 abivajajat. Kui ilmad veel külmemaks lähevad, on tavaliselt üle 20.» Suviti on klassikaliselt varjupaigas vähem rahvast.

Varjupaigas on 20 voodikohta, kuid alati on võimalus kodutu põrandale mati peale panna. Igale tulijale on alati olemas ka tekk ja padi. «Kedagi me õue külma kätte ei jäta,» rääkis ta. See ei tähenda muidugi, et igas seisundis saab varjupaika magama tulla. Alkoholijoobes isikud saadetakse või viiakse varjupaiga kõrval asuvasse politseijaoskonda kainenema. «Jaoskonda laseme viia üldiselt need, kes on umbjoobes. Väikeste alkoholilõhnadega inimesed paneme maha matile magama,» rääkis direktor.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles