Küünlad meenutavad lahkunuid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üle Eesti suri mullu haigekassa andmetel südame-veresoonkonna haigustesse üle 8000 inimese. FOTO: Haigekassa
Üle Eesti suri mullu haigekassa andmetel südame-veresoonkonna haigustesse üle 8000 inimese. FOTO: Haigekassa Foto: Haigekassa

Hingedepäeval, 2. novembril kell 16 süüdatakse haigekassa eestvedamisel küünlad kõigis maakonnakeskustes. Ettevõtmine korraldatakse südame-veresoonkonna haiguste tõttu lahkunud inimeste mälestamiseks.

Kokku süttib üle Eesti 8005 küünalt. Just nii palju oli mullu teadaolevalt südame-veresoonkonna haigustesse surnud inimesi Eestis. Valga keskväljakul süüdatakse 275 küünalt, Võru Kesklinna pargis 235 ja Põlvas keskväljakul 230.

«Eelmisel aastal suri südamehaiguste tõttu pea sama palju inimesi, kui on elanikke Eestimaa südames Paides,» ütles haigekassa juht Rain Laane.

«Nii eesti mees kui ka eesti naine usub, et on tugev nagu kadakas: täiesti kuulikindel, kõigele immuunne,» rääkis Laane. «Nii juhtubki, et istuv eluviis, tubakas, alkohol, ühekülgne toit, ületöötamine ja muretsemine viivad inimesed liiga vara surnuaeda.»

Kõik võivad tulla kohale mälestama, ja küünlaid süütama. Eesmärk on pöörata tähelepanu südamehaiguste ennetamise olulisusele, aga küünlaid võib süüdata kõigi lahkunute meenutamiseks ja mälestamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles