Valga sumotori tõi Euroopa meistrivõistlustelt kuus medalit

Tiit Loim
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga sumomaadleja Xsander Solbaja tõi Rakverest Euroopa sumo meistrivõistlustelt kuus medalit. Pildil koos treenerist isa Jan Solbaja ja Eesti kuulsaima sumotori Kaido Höövelsoni ehk Barutoga.
Valga sumomaadleja Xsander Solbaja tõi Rakverest Euroopa sumo meistrivõistlustelt kuus medalit. Pildil koos treenerist isa Jan Solbaja ja Eesti kuulsaima sumotori Kaido Höövelsoni ehk Barutoga. Foto: Hilma Solbaja

oor Valga sumomaadleja Xsander Solbaja naasis nädalavahetusel Rakveres peetud noorte sumo Euroopa meistrivõistlustelt nelja individuaalse pronksi ning võistkondliku kulla ja hõbedaga.

Viiendat korda peetud võistlustel sai 16-aastane Solbaja kolmanda koha U16 vanuserühma +95 kaaluklassis ja ka absoluutkategoorias. Võistkondlikult toodi U16 vanuserühmas esikoht. Eesti Sumoliidu peasekretäri Riho Rannikmaa kinnitusel on see Eesti sumopoistele esimene võistkondlik kuld, tüdrukud aga on sellega juba varem hakkama saanud.

Ka U18 vanusekategoorias sai Solbaja pronksi nii +100 kui absoluutkaalus. Võistkondlikult jäi Eesti meeskond koos Solbajaga alla vaid Ungarile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles