Poola odavate riiete kauplusekett Pepco tuleb Võru Kagukeskusesse

Tomi Saluveer
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poola Pepco suurkett tuleb Järvamaale.
Poola Pepco suurkett tuleb Järvamaale. Foto: LETA

Võru Kagukeskuse juurdeehitustööd on alanud. Keskuse üheks suuremaks uueks üürnikuks saab ligi 500 ruutmeetrisel pinnal Poola odavate riidekaupade pood PEPCO. Seni esimesel korrusel asunud taaskasutuspood Humana kolis keskuse teisele korrusele. Kagukeskuse juurdeehitus tuleb omanike sõnul ühekordne.

Eestisse laieneval PEPCO jaemüügiketil on Kesk- ja Ida-Euroopa riikides ligi 1400 kauplust. Lähima kolme aasta jooksul plaanitakse Eestis avada kokku 30 kauplust ning palgata siin ligi 200 inimest.

PEPCO kaubavalikus on peamiselt laste-, naiste- ja meesterõivad, aksessuaarid, mänguasjad, dekoratiivesemed, majapidamiskaubad ning kodutekstiil. Ligi 60 protsenti kaubavalikust moodustavad rõivad ja jalanõud ning 40 protsenti muud tarbekaubad.

Poolast alguse saanud PEPCO poekett loodi 2004. aastal. Sellest ajast on jaekett jõudsalt laienenud ning annab täna Euroopas tööd enam kui 12 000 inimesele. Ühes kuus külastab PEPCO kauplusi rohkem kui 12 miljonit klienti. Jaekett lähtub kaupade valikul eelkõige võimalikult soodsast hinnast. 

Kagukeskuse haldusjuht Raigo Pilt kinnitas, et Kagukekuse juurdeehituse osas on tänaseks otsus tehtud ja tööd alanud. PEPCO on tema sõnul seejuures üks laieneva Kagukeskuse uus üürnik. Samas käivad praegu läbirääkimised veel ka teiste uute üürnikega.

Kagukeskuse juurdeehituse teemal on spekuleeritud aastaid, seejuures on kahtluse alla olnud, kas juurdeehitus üldse tuleb. Samuti on omanikud kahelnud, kas keskus tuleb ühe- või kahekordne. Tänaseks on tööd uue keskuse krundil siiski alanud. Selgunud on ka see, et juurdeehitus tuleb ühekordne.

Võrus Kooli tänaval kaht kinnistut omav Kroonikeskus OÜ ostis enam kui kümme aastat tagasi valminud Kagukeskuse paar aastat tagasi nelja miljoni euro eest ehitusfirmalt Semuehitus. 

Uueneva Kagukeskuse suurüürnik PEPCO teatas oma plaanist laieneda Eestisse tänavu veebruaris. Jaekett valib uute kaupluste asukohaks linnad, kus elab enam kui 10 000 inimest.

"Aasta jooksul avame Eestis kümme poodi, mis asuvad peamiselt suuremate linnade kaubanduskeskustes. Terviklikke lahendusi pakkuvad äripinnad, kus tegutsevad nii toidukohad kui ka jaekauplused, on end meie poodide asukohana õigustanud juba mitmetes teistes Kesk- ja Ida-Euroopa riikides ning ma olen veendunud, et sellised lahendused töötavad ka siin," rääkis PEPCO Balti regiooni juht Aleksandr Čikaidze.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles