Meister näitab puukäsitööd

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullu oktoobris avas Meelis Kihulane (paremal) näituse Valga muuseumis. Pildil koos asutuse juhi Pikne Kamaga.
Mullu oktoobris avas Meelis Kihulane (paremal) näituse Valga muuseumis. Pildil koos asutuse juhi Pikne Kamaga. Foto: Jaan Rapp

Tänasest on Eesti Rahva Muuseumi B-fuajees avatud Meelis Kihulase näitus «Puud ja inimesed. Kummardus Ants Viiresele». Näituse avamine alustab puutööle ja etnoloog Ants Viirese 100. sünniaastapäevale pühendatud novembrikuud ERMis.

Ants Viirese samanimelisest raamatust inspireeritud väljapanek tutvustab Eesti puuliikide rahvapäraseid kasutusviise. Erilisel kohal on Meelis Kihulase valmistatud puitesemed, mis on tehtud spetsiaalselt näituse tarbeks traditsioonilisi töövõtteid kasutades.

Lisaks ajaloolise ülevaate pakkumisele on näitus ajendatud vajadusest taastada ja edendada rahvapärast puukäsitööd – seda tutvustada ja propageerida. Seetõttu on suur osa esemeist mõeldud kätte võtmiseks ja lähemalt uurimiseks.

Väljapaneku teksti ja esemete autor on Meelis Kihulane, kujundaja Epp Margna. Näitus jääb avatuks 2. detsembrini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles