Muusik aitab koguda raha kiriku lae remondiks

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavusel hingedepäeva kontserdil Valga Jaani kirikus esineb Jarek Kasar.
Tänavusel hingedepäeva kontserdil Valga Jaani kirikus esineb Jarek Kasar. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Valgas on saanud kauniks tavaks koguda Jaani kirikus toimuvate hingedepäeva kontsertidega raha pühakoja remondiks. Tänavusel hingedepäeval tuleb kirikusse esinema muusik Jarek Kasar, kes tuntud ka artistinime Chalice all. Tavapäraselt on sellelgi aastal kontserdile sissepääs prii, kuid külastajad saavad teha annetuse kiriku lae remondiks. Kontsert saab teoks Valga vallavalitsuse ja segakoori Rõõm koostöös.

Mullusel hingedepäevale pühendatud kontserdil pakkusid muusikalist hingekosutust Hedvig Hanson ja Uku Suviste. Toona annetasid külastajad Valga Jaani kiriku remonditööde jätkamiseks kokku 1209 eurot ja omavalitsus lisas 1350 eurot.

Hingedepäeva kontserdid leiavad aga aset ka paljudes teistes Lõuna-Eesti paikades. Näiteks Otepää vallas Puka kultuurimajas esinevad reedel tenor Oliver Kuusik ning Sigrid Kuulmann viiulil ja Tiina Kärblane klaveril. Kavas on kaunis klassikaline muusika.

Räpina vallas Leevi rahvamajas avatakse hingedepäeval Piret Küttise maalinäitus. Esinevad kitarristide ansambel Ümarlaud ja Sandra Edwin Karu.

Põlva valla Vastse-Kuuste kultuurimajas süüdatakse aga küünlad meie seast novembrist 2015 – novembrini 2018 lahkunud Vastse-Kuuste piirkonna elanike mälestuseks. Külas on Võnnu Jakobi koguduse õpetaja Urmas Paju.

Sama valla Kähri seltsimajas leiab aga aset hingedepäeva mõtisklus Räpina koguduse õpetaja Urmas Nageliga.

EELK Räpina Miikaeli kirikus saab hingedepäeva kontsert aga teoks alles laupäeval. Esinevad Tartu kammerkoor Solemijo ning Räpina kammerkoor.

Kõik mainitud hingedepäeva ettevõtmised on tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles