Valgas vaadeldakse teekonda vabaduseni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajalookonverentsi suunab sellelgi aastal moderaatorina Valga muuseumi direktor Pikne Kama.
Ajalookonverentsi suunab sellelgi aastal moderaatorina Valga muuseumi direktor Pikne Kama. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valgas saab 8. novembril teoks neljas Eesti-Läti ajalookonverents, mis sedapuhku kannab pealkirja «Vallutused ja võidud Valgas/Valkas ja lähikonnas – teekond Eesti ja Läti Vabariigi 100. sünnipäevani».

Valgamaa kutseõppekeskuses peetav konverents on pühendatud Eesti ja Läti Vabariigi 100 aasta juubelile ning jälgib eestlaste ja lätlaste teekonda vabaduseni. Ettekanded keskenduvad Valgas ja Valkas ning ümbritsevatel aladel toimunud sõdadele, vallutustele, lahingutele ja suurematele poliitilistele muutustele.

Valga muuseumi korraldatav sündmus toob kokku kohaliku kogukonna liikmed, koduloouurijad, õpilased, üliõpilased, ajaloolased – kõik, kes tunnevad huvi Eesti ja Läti ajaloo vastu. Esinevad kuus tunnustatud lektorit Eesti ja Läti ülikoolidest ja muuseumitest. Pärast konverentsi lähevad huvilised ekskursioonile Valga militaarteemaparki ning saavad nautida virtuaalset kopterisõitu Valga kohal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles