Galerii: Valgas süüdati küünlad südame-veresoonkonna haigustesse surnud inimeste mälestuseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna kell 16 süüdati haigekassa eestvedamisel kõigis maakonnakeskustes küünlad eelmisel aastal südame-veresoonkonna haiguste tõttu lahkunud inimeste mälestamiseks.

“Eelmisel aastal suri südamehaiguste tõttu pea sama palju inimesi kui on elanikke Eestimaa südames, Paides,” ütles Haigekassa juht Rain Laane.

“Linnatäis inimesi on ohtlikult palju. Südamehaiguste raviks kulub aastas ligi 100 miljonit eurot meie kõigi ühist raha, aga jätkuvalt pole tekkinud arusaamist, et tervis on eelkõige igaühe enda, mitte arsti või saatuse kätes. Nii eesti mees kui ka eesti naine usub, et on tugev nagu kadakas, täiesti kuulikindel, kõigele immuunne. Nii juhtubki, et istuv eluviis, tubakas, alkohol, ühekülgne toit, ületöötamine ja muretsemine viivad inimesed liiga vara surnuaeda. Kolmandik haigusjuhtudest oleksid ennetatavad ja see on puhtalt otsustamise küsimus: kas ma tahan elada tervena 100-aastaseks?”.

Küünlad süüdatakse Kodutütarde ja teiste vabatahtlike abiga maakonnakeskustes kell 16. Kõik soovijad võivad tulla kohale mälestama, pildistama ja küünlaid süütama. Aktsiooni eesmärgiks on pöörata tähelepanu südamehaiguste ennetamise olulisusele, aga küünlaid võib süüdata kõigi lahkunute meenutamiseks ja mälestamiseks. Tallinnas süüdatakse 2738 küünalt Vabaduse väljakul.

Tallinnas süüdatakse 2738 küünalt Vabaduse väljakul, Jõhvis süüdatakse 1281 küünalt Keskväljakul, Tartus süüdatakse 775 küünalt Raekoja platsil, Pärnus süüdatakse 546 küünalt Rüütli platsil, Rakveres süüdatakse 464 küünalt Keskväljakul, Viljandis süüdatakse 374 küünalt Arkaadia aias, Valgas süüdatakse 275 küünalt Keskväljakul, Jõgeval süüdatakse 243 küünalt Kesklinna pargis, Võrus süüdatakse 235 küünalt Kesklinna pargis, Põlvas süüdatakse 230 küünalt Keskväljakul, Kuressaares süüdatakse 211 küünalt Linnapargis Kuursaali ees, Paides süüdatakse 202 küünalt Turu platsil, Raplas süüdatakse 202 küünalt kultuurimaja ees, Haapsalus süüdatakse 173 küünalt Raekoja pargis ja Kärdlas süüdatakse 56 küünalt Keskväljakul.

Valga keskväljakul süüdati 275 küünalt.
Valga keskväljakul süüdati 275 küünalt. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles