Räpinas tuleb uus tselluloosi-koosolek

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Räpina Aianduskooli saalis peeti rahvakoosolek, et arutada tselluloositehase sobivust valda.
Räpina Aianduskooli saalis peeti rahvakoosolek, et arutada tselluloositehase sobivust valda. Foto: Arved Breidaks / Lõuna-Eesti Postimees

Tselluloositehase rajamiseks tarvilike uuringute lubamist kaalutlev Räpina vallavolikogu korraldab 14. novembri õhtul rahvakoosoleku, kuhu oodatakse esinema nii tehase pooldajaid kui ka selle vastaseid.

Räpina volikogu liikmed külastasid sel kolmapäeval Kundas asuvat ASi Estonian Cell puitmassitehast, et vaadata, kuidas üks suur tehas töötab, teatas vallavolikogu esimees Teet Helm.

Lisaks astuti läbi Viru-Nigula vallamajast, kus lisaks valla esindajatele kohtuti ka tselluloositehast planeeriva Est-For Invest OÜ juhtidega, kellele volikogulastel oli hulk küsimusi.

„Saadud vastused leiavad käsitlemist 14. novembril Räpinas toimuval avalikul arutelul,“ kinnitas Helm. „Arutelul esinevad ja osalevad debatis Est-For Investi esindajad, mitmed teadlased, keskkonnameti ja rahandusministeeriumi esindajad. Ettepanek esinemiseks tehakse ka vallakodanik Külli Jacobsonile, kes on selle teema üle näidanud aktiivsust rahvakoosoleku korraldamisel.“

Räpina aianduskooli saalis 14. novembri õhtul toimuva avaliku arutelu teemaks on Helmi sõnul tselluloositehase planeeringu ja selle mõjude, sealhulgas keskkonnamõju strateegilise hindamise ja uuringute korraldamine Räpina valla territooriumil. „Eesmärgiga selgitada välja, kas on võimalik kaaluda Räpina valla territooriumile puidurafineerimistehase püstitamist ja selle toimimiseks vajaliku taristu rajamist,“ lisas Helm.

Täpsem päevakava koos esinejate nimedega tehakse teatavaks hiljemalt 5. novembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles