GALERII: Võrus süüdati haiguse tõttu lahkunuile 235 küünalt

Arved Breidaks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Hingedepäeval süüdati Eesti maakonnakeskustes küünlad mälestamaks viimase aasta jooksul südame-veresoonkonna haiguste tõttu lahkunud inimesi.

Võru Kesklinna pargis läideti sel puhul 235 küünalt. Asjaga ametis olnud kodutütardele tulid appi küünlaid süütama ka mööda läinud inimesed.

Valgas süüdati sama ettevõtmise käigus 275 ja Põlvas 230 küünalt. Mullu suri Eestis südame-veresoonkonna haigustesse 8005 inimest.

„Linnatäis inimesi on ohtlikult palju,“ ütles haigekassa juht Rain Laane. „Nii eesti mees kui ka eesti naine usub, et on tugev nagu kadakas, täiesti kuulikindel, kõigele immuunne. Nii juhtubki, et istuv eluviis, tubakas, alkohol, ühekülgne toit, ületöötamine ja muretsemine viivad inimesed liiga vara surnuaeda.“

Kolmandik haigusjuhtudest oleksid olnud Laane andmeil ennetatavad. „See on puhtalt otsustamise küsimus: kas ma tahan elada tervena 100-aastaseks?“.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles