GALERII: Sõmerpalu motoklubi tähistas 50. sünnipäeva

Tomi Saluveer
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sõmerpalu motoklubil täitus pool sajandit tegutsemise algusest. Klubi andis sel puhul välja ka mahuka raamatu, kuhu Aivar Leoki meenutuste ja fotode põhjal koondatud valik klubi 50 aasta pikkusest ajaloost. Leokite motodünastia saavutused läbi aastakümnete ja sõitjate medalikogud on muljet avaldavad.

«Kui raamatut kokku panime, jäid klubi vägevuse kinnituseks silma uhked faktid, millele iga päev ei mõtlegi,» tunnistas erilise verstapostini jõudnud Sõmerpalu motoklubi juht Aivar Leok.

«Kui vaadata klubi maailmaetappide poodiumikohti, siis Avo Leok saavutas 1997. aastal esimese MM-etapi võidu. Praeguseks oleme neid võite noppinud 2015. aastani, mil Aigar Leok lõpetas enduuro MM-võistlustel osalemise,» lausus Aivar Leok. «See tähendab, et oleme olnud 19 aastat maailmameistrivõistlustel poodiumitel. Ühe endise sovhoosiklubi kohta päris kõva saavutus.»

Leoki sõnul on klubi olnud edukas ka Eesti parima motosportlase tiitlite arvestuses. Avo Leok oli 1994. aastast 2003. aastani, seega ligi kümme aastat järjest Eesti parim motosportlane. Tanel Leok on olnud parim motosportlane aastatel 2004–2011 ja 2014. aastal. Aigar Leok oli Eesti parim kahel vahepealsel aastal ja tunnistatud parimaks ka 2015. aastal. «Võime seega öelda, et oleme kokku 22 aastat järjest tunnistatud Eesti parimateks motosportlasteks,» lisas Aivar Leok.

Lisaks kõigele on Tanel Leok saanud maailmas omamoodi legendiks sellega, et on esindanud oma riigi koondist 18 korda järjest Rahvuste motokrossil. «Maailmas ei ole ühtegi teist sportlast, kes oleks nii kaua püsinud maailmatasemel ja oma riiki esindanud,» lausus Aivar Leok.

Klubi liikmed võõrustasid reedel juubelipeo külalisi Võru kultuurimajas Kannel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles