Otepää vald sulgeb Pühajärve põhikooli

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pühajärve põhikooli eest võitlev kogukond avalikul koosolekul Otepää vallavalitsuse ees.
Pühajärve põhikooli eest võitlev kogukond avalikul koosolekul Otepää vallavalitsuse ees. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Otepää vallavolikogu langetas tänasel istungil otsuse sulgeda järgmisest õppeaastast Pühajärve põhikool ning liita see Otepää gümnaasiumiga.

Kooli sulgemise poolt hääletas 12 volikogu liiget, vastu oli 6.

Enne istungit nõudis Pühajärve põhikooli eest võitlev kogukond avalikul koosolekul vallamaja ees kooli säilimist.

„On selge, et vaidlustame selle otsuse, sest see pole tehtud heade tavade kohaselt ega ole juriidiliselt korrektne,“ kommenteeris otsust volikogu liige Ivika Nõgel. „Mitte ühelegi küsimusele istungil vastust ei tulnud ja seejuures ollakse tobedalt ülbed.“

Pühajärve põhikooli hoolekogu esitas läinud nädalal vallavalitsusele täpsustavad küsimused, millele ootas vastust enne volikogu istungit. Tänasel istungil vastas vallavanem Andres Visnapuu küsimusele, kui kaugel on vastuste andmine, et vastused on koostamisel.

„Meie küsimused ei olnud aga ebamäärased, vaid väga konkreetsed,“ lausus Nõgel. „Dialoogis oleks selgunud kooli sulgemise mõttekus või mittemõttekus.“

„Siiani kasutasime kodanikudemokraatia vahendeid ja kutsusime vallavalitsust diskussioonile, millest keelduti,“ lausus põhikooli hoolekogu liige Teet Reedi, kinnitades, et jalge alla võetakse kohtutee.

Kirjaliku kaebuse tehtud otsuse kohta võib Tartu halduskohtule esitada 30 päeva jooksul alates otsuse teatavakstegemisest.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles