Kümne kuuga sai liikluses surma 61 inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseinikud liiklusõnnetuse sündmuspaigal töötamas.
Politseinikud liiklusõnnetuse sündmuspaigal töötamas. Foto: Arved Breidaks / Lõuna-Eesti Postimees

Oktoobri lõpuks oli Eestis juhtunud rohkem kui 1200 rasket liiklusõnnetust, milles hukkus 61 ja sai vigastada rohkem kui 1500 inimest. 

Politsei- ja piirivalveameti (PPA) juhtivkorrakaitseametniku Kalmer Tikerpe sõnul vähenes liiklusõnnetuste arv augustis ja septembris. „Otsustasime augusti alguses, et neil kahel kuul suuname võimalikult palju politseinikke peaasjalikult maanteedele kiirust mõõtma ja liiklust rahustama. Tänu sellele muutus pilt teedel ja tänavatel rahulikumaks,“ rääkis Tikerpe. 

Ta lisas, et augustis alustati liiklusrikkumistega seoses rohkem kui 9300 menetlust ning lisaks tehti rohkem kui 5200 hoiatust. „September oli õnnetuste arvult kaheksa viimase aasta parim,“ ütles politseinik. 

Selle aasta kõige raskemad kuud liikluses olid jaanuar, juuni ja juuli. Neil kolmel kuul hukkus 31 inimest.

Tikerpe sõnul keskenduvad politseinikud sügis- ja talvekuudel rohkem jalakäijate turvalisusele ja heitlikes ilmaoludes liikluse rahustamisele. „Ilmastikuolud vähendavad küll sõidukite kiiruseid, kuid jalakäijate jaoks võib olla ka 30 km/h surmav. Nüüd kui pimedus valitseb suurt osa ööpäevast ja taevast langeb sademeid, on jalgsi liikuvatel inimestel ja sõidukijuhtidel suurem tõenäosus õnnetusse sattuda,“ ütles Tikerpe. 

Ta soovitab, et sõidukiomanikud vahetaksid esimesel võimalusel suverehvid talviste vastu ning vaataksid üle, kas sõiduki kojamehed ja tuled on seisukorras, mis lubab lume ja pimeduse vastu täisvõimsusel võidelda. „Ka autojuht on jalakäija, seega peab iga liikleja küljes rippuma vähemalt üks helkur,“ lõpetas Tikerpe.

Liiklussurmad maakonniti 2018 jaanuar-oktoober

Tallinn ja Harjumaa 15

Tartumaa 9

Raplamaa 8

Lääne-Virumaa 6

Ida-Virumaa 4

Pärnumaa 5

Saaremaa 4

Jõgevamaa 4

Võrumaa 2

Viljandimaa 2

Hiiumaa 1

Järvamaa 1

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles