Maaelu edendajatele jagati kulda ja hõbedat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maaeluministeeriumi teenetemärkide saajad aastal 2018 FOTO: Maaeluministeerium
Maaeluministeeriumi teenetemärkide saajad aastal 2018 FOTO: Maaeluministeerium Foto: Maaeluministeerium

Maaeluminister Tarmo Tamm andis maaeluministeeriumi 100. aastapäevale pühendanud üritusel põllumajanduse ja maaelu edendajatele üle 62 hõbedast ja 12 kuldset ministeeriumi teenetemärki.

Teenetemärkide saajate hulgas on ka Lõuna-Eestiga tihedalt seotud inimesi.

Üks 12 kuldmärgist läks aastatel 1996-1998 Põlva maavanema ametis olnud Kalev Kreegipuule. Ta on olnud ka Põllumeeste Keskliidu juhatuse esimees, mitme põllumajandus- ja toiduainesektori ettevõtte juht ja riigiametnik. Aastatel 1988–1989 oli ta Põlva Rajooni Agrotööstuskoondise esimees, 1990–1996 töötas Põlva maavalitsuses maanõuniku ja asemaavanemana. Aastatel 2000–2003 oli Kreegipuu Põlva Põllumajandusliku OÜ juhatuse esimees ja 2004–2010 OÜ Põlva Agro juhatuse esimees. Lühikest aega on ta olnud ka AS-i Põlva Piim peadirektor.

Hõbemärgi saajate seas on mitu Räpina aianduskooliga seotud inimest. Selle vääriliseks hinnati nii Räpina aianduskooli agronoom Siina Ilves, aianduskooli nõukokku kuuluv Grüne Fee ASi juhatuse esimees ja aiandusliidu juht Raivo Külasepp kui ka kooli endine lillekasvatuse õpetaja Andi Normet, kes saanud tuntuks Ahja lähedal sibullillede kasvatamisega.

Hõbedase teenetemärgi sai ka aastatel 2000-2004 Võru maavanem olnud ning ka ministri ja maaülikooli rektori ametis olnud Mait Klaassen. Samuti peeti selle vääriliseks Ell Sellist. Kanepi vallas elav Sellis on juba 2000. aastast Eesti Lamba- ja Kitsekasvatajate Liidu juhatuse liige ning tegutseb 2016. aastast ka Maaelu Edendamise Sihtasutuse lambakasvatuse konsulendina.

„Toetudes oma väärikale minevikule, tuleb meil täna vaadata eeskätt tulevikku. Milliseks kujuneb meie tulevik, on alles lahtine; see on meie endi teha,“ ütles maaeluminister Tarmo Tamm aumärkide kätteandmisel. „Kõrge kvaliteediga, puhas ja maitsev Eesti toit on suur rikkus! Aitäh teile, head põllumehed, toidutootjad ning maaelu edendajad, kes te aitate seda rikkust meie lauale tuua! “

Kuldne teenetemärk antakse silmapaistvate teenete eest põllumajanduse, toidutööstuse, maaelu või maaettevõtluse edendamisel. Hõbedane teenetemärk antakse eduka tegutsemise eest põllumajanduse, toidutööstuse, maaelu või maaettevõtluse edendamisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles