Suvise rahvapeo salvestus jõuab Võrus rahva ette

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võru Kubija vabaõhulaval peeti viiendat Uma Pido. 
Võru Kubija vabaõhulaval peeti viiendat Uma Pido. Foto: Arved Breidaks/Lõuna-Eesti Postimees

Valmis on saanud viienda võrukeelse laulupeo Uma Pido DVD. Seda esitletakse pühapäeval, 11. novembril Stedingu kohvikus Võrus. Filmi peal on 2. juunil Võru Kubijal peetud peo peakontsert, päevaprogramm, ülevaade peole eelnenud tegemistest ja sündmustest ning selle panid kokku Tauno Uibo ja Ülle Harju.

«DVD tegemise ühed eredamad hetked olid konnakooride proovides, kus oli näha inimeste ehedat laulurõõmu ja kooslaulmise lusti,» rääkis filmi toimetaja Ülle Harju. «Lisaks sai kuulda kuraasikaid kommentaare nii laulmise kui pidutsemise kohta».

Muusikalist rõõmu toob filmiesitlusele Wana Wõromaa Wunkorkester. «See on juubelipeo otste kokkuvedamine ja soe taaskohtumine Uma Pido sõpradega,» ütles viienda rahvapeo korraldanud Merike Tigas. Kõik on oodatud, sündmus on tasuta.

Uma Pido on võrukeelne laulu- ja rahvapidu, mille traditsiooniga alustati 2008. aastal Võrus. Nüüdseks on teoks saanud viis pidu, mille toimumiskohad on olnud vaheldumisi Põlvas ja Võrus.

Uut pidu on jälle oodata 3. juunil 2023 Põlvas. See on eelkõige Võrumaa rahva, aga ka naabrite ja sõprade pidu, mis aitab meeles pidada võru keele ja Vana-Võromaa kaheksa kihelkonna ilu ja omamoodi olemist ning tunda rõõmu võrokeste kuraasist ja ilmanägemisest. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles