Õpilased peaksid uude koolimajja pääsema 2020. aastal

Tiit Loim
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabaduse 13 koolimaja ühendatakse selle kõrval asuva majaga aadressil Vabaduse 15, mille külge omakorda kerkib uus hooneosa. Koos kooliga ehitatakse ka uus spordihoone Enno ja Kuperjanovi tänava nurgale.
Vabaduse 13 koolimaja ühendatakse selle kõrval asuva majaga aadressil Vabaduse 15, mille külge omakorda kerkib uus hooneosa. Koos kooliga ehitatakse ka uus spordihoone Enno ja Kuperjanovi tänava nurgale. Foto: Valga vallavalitsus

Valga Priimetsa kooli õpilased kolivad praegusest majast Kuperjanovi tänaval Vabaduse tänavale eeldatavalt 2020. aasta sügisel. Sealse koolimaja remont ja laiendus läheb maksma neli miljonit eurot.

Aadressil Vabaduse 13 asuva koolimaja renoveerimisest on räägitud pikalt. Vahepeal on plaanid aga mõnevõrra muutunud. Ehitus on edasi lükkunud kahe asutuse nõuete vastuolu tõttu. Valga valla- arhitekti Jiri Tintera sõnul soovis päästeamet hoonele uue ja suurema trepikoja ehitamist, muinsuskaitseamet aga polnud sellega nõus. Lõpuks andis päästeamet järele ja alles jääb praegune trepikoda, aga projekt lükkus vaidluste tõttu edasi. Pealegi leidis muinsuskaitseamet kipsplaatide alt seinamaalingud.

Ehituse plaanitud maksumus on neli miljonit eurot, millest 85 protsenti on toetus ja ülejäänu valla raha. Selle eest tehakse korda praegune maja ning ehitatakse see kokku kooli kõrval asuva räämas hoonega aadressil Vabaduse 15, kuhu tulevad klassiruumid ning ruumid kooli juhtkonnale ja õpetajatele. Lisaks ehitatakse uus hooneosa praegu tühjalt seisvale platsile Vabaduse 15 maja kõrval. Sinna paigutatakse algklassid. Kokku saab koolimaja juurde 1000 ruutmeetrit pinda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles