Valga stuudio tõi Riiast koju hulga auhindu

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stuudio Joy lauljad Riias. FOTO: Erakogu
Stuudio Joy lauljad Riias. FOTO: Erakogu Foto: Erakogu

Valgas tegutseva stuudio Joy lauljad ja tantsijad osalesid Riias rahvusvahelisel laulu- ja tantsukonkursil „New Format Riga 2018". Osales 40 kollektiivi Lätist, Eestist, Venemaalt ja Valgevenest kokku 600 osalejaga vanuses 5–70 aastat.

Eriti hästi läks stuudio lauluansamblil Samsaara. Esikohad võideti nii pop- kui ka folkmuusika kategoorias, lisaks saadi eripreemia arranžeeringu eest. Kollektiivi juhendab stuudio juht Marina Jerjomina, kes seal ka ise laulab.

"See oli uskumatu energia, mis meil laval valitses," rääkis Jerjomina. "See aitaski võita."

Solistide konkursil, kus osales 23 lauljat vanuses 14–17 aastat, saavutas kolmanda koha stuudio solist Laura Krastina. Neiu pälvis veel ka eripreemia firmalt Sia AboluServiss. Gints Ristamecs pani end proovile vanusegrupis 18+ ja saavutas esikoha. Krastina ja Ristamecs võistlesid ka duettide kategoorias, kust toodi koju samuti esikoht.

Joy tantsutrupp Grace (juhendaja Jelena Butkevitš) saavutas poptantsude kategoorias teise ja kolmanda koha.

Žürii oli Jerjomina sõnul rahvusvaheline ja väga soliidne, selle esimees oli Sankt-Peterburist. "Kuna meil läks hästi, saime palju kutseid juba uutele konkurssidele ja festivalidele. Seega ootavad meid ees kiired ja huvitavad ajad," tõdes stuudio juht.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles