Lõuna-Eestis näeb ükssarvikuid ja Paunvere poisse

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lavastaja Urmas Lennuki loomingut näeb Lõuna-Eesti maakonnakeskustes.
Lavastaja Urmas Lennuki loomingut näeb Lõuna-Eesti maakonnakeskustes. Foto: Vladislav Musakko/Virumaa Teataja

Rakvere teater on tuuritamas mööda Lõuna-Eesti maakonnakeskusi.

Järgmisel kolmapäeval näeb Võru kultuurimajas Kannel Urmas Lennuki ja Oskar Lutsu loometöö tulemusena valminud lavatükki «Paunvere poiste igavene kevade». Nädal hiljem mängitakse seda Põlva kultuuri- ja huvialakeskuses.

Paunvere poiste igavene kevade on retk läbi armastuse, nooruse, isamaa, ilu, elu ja surma. Lavastuses rullitakse lahti 20 aastat paunverelaste elust ning juhtumistest.

Etenduse lavastas Urmas Lennuk. Osades on Liisa Aibel, Margus Grosnõi, Märten Matsu, Silja Miks, Madis Mäeorg, Vootele Ruusmaa, Tarvo Sõmer, Tarmo Tagamets ja Imre Õunapuu.

Lapsed näevad aga kolmapäeval Võru Kandles etendust «Põrsas Desmond ja sookolli lõks». See on lustakas lugu Vaarikametsa elanikest, üksteise aitamisest ning sõprusest.

Valga kultuurikeskuses etendub 23. novembril «Ükssarvikute farm». Sellegi teatritüki on lavastanud Urmas Lennuk.

Osades on Liisa Aibel, Helgi Annast, Silja Miks, Anneli Rahkema,ja Peeter Rästas.

Etenduse sõnum on: «Pole mõtet oodata palgapäeva, ilusat ilma või suurt armastust! Kui juba elada, siis kohe – täna, siin ja praegu!»

Ühtlasi on see lugu kolmest naisest, kes kirjanduslukku kinni jäänud: Raja Teelest, Tammsaare Tiinast ja Mäeküla Marist. Etenduse käigus aetakse sassi ühe vanaema korter ja ehk ka midagi vaataja hinges.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles