Kuldse Kartuli galal tuli kaks auhinda Valga Kurepesale

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tunnustuse pälvis ka Valga asenduskodu kasvandik Maša Bõstrova (paremal).
Tunnustuse pälvis ka Valga asenduskodu kasvandik Maša Bõstrova (paremal). Foto: Erakogu

Tallinnas korraldatud Kuldse Kartuli galal tunnustati taas asendushoolduse valdkonna tublimaid tegijaid. Üks Kuldne Kartul läks kauaaegsele Valga lastekodu Kurepesa kasvatajale Hele Uppinile.

Uppin on töötanud asenduskodus 23 aastat. Praegu, töötades perevanemana, on ta emme seitsmele lapsele. «Tal on alati naeratus näol ning suheldes lastega on ta hästi rahulik. Tema õpetus noorematele kolleegidele on: sul ei tohi olla ühte oma lemmikut, sa pead suhtuma kõikidesse võrdselt ja ausalt. Hele Uppin suudab jääda ka kõige keerulisemas olukorras rahulikuks, kuid lapsed saavad juba tema näost aru, kui on mindud oma käitumisega üle piiri ning on aeg tagasi tõmmata,» on kirjutatud kolleegide iseloomustuses.

Uppin on hästi tagasihoidlik. Tema vastus kiitusele on alati: «Mis nüüd mina, lapsed olid tublid, me koos tegime.» Toetudes oma pikaaegsele praktikale, on ta nõuandja kolleegidele ning tema arvamusel on suur kaal. Laste seas on ta väga oodatud. Nende näod lähevad särama, kui kuulevad, et Hele tuleb tööle. Lapsed usaldavad teda, kuna teavad, et nende saladus on kindlalt hoitud ja temalt saab alati tuge ning lahenduse oma muredele. Küsides lastelt, miks peaks saama auhinna Hele, vastasid nad nagu ühest suust: «Ta on ju nii tore inimene!»

Lisaks Kuldsele Kartulile sai Uppin veel ka tänukirja, kus on kirjutatud: «Täname ja tunnustame Teid asendushoolduse valdkonnale panustatud aja, töö ja pühendumise eest!»

Tänukirja pälvis tunnustusgalal asenduskodu kasvandik Maša Bõstrova märkamise ja aktiivsuse eest. Valga lastekodu Kurepesa juhataja Marika Drenkhani sõnul on Maša tubli ja aktiivne neiu, kes õpib praegu Tartu kutsehariduskeskuses pagariks-kondiitriks ja on teistele lastele oma õpihimu ja käitumisega suur eeskuju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles