Piltuudis: Valga Selveris kogutakse annetusi suletud sünnitusosakonna toetuseks

Tiit Loim
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korjanduskast Valga Selveris.
Korjanduskast Valga Selveris. Foto: Ruth Jürgens

Piirilinna Selveri kaupluses kutsub annetuskast raha andma kodukoha haigla laste- või sünnitusosakonnale. Sünnitusosakond suleti teatavasti tänavu juulist.

"Huvitav, keda me saame aidata? Kus asub meie kodukoha haigla sünnitusosakond?" küsib foto sotsiaalmeediasse postitanud valgalanna.

Postituse kommentaarides peetakse asja nii irooniliseks kui mõnitamiseks.

Kohalikud märgivad ka, et tegelikult pole Valga haiglas ka päris iseseisvat lasteosakonda. See on osa siseosakonnast, kus on kaheksa kohta lastele.

Selveri kommunikatsioonispetsialist Rivo Veski vastas, et Valga Selveri reklaaminfo vajab tõepoolest täpsustust. "Valga haigla juhi Margus Ulsti sõnul pole Valga haiglas ei sünnitusosakonda ega ka eraldi lasteosakonda, sest lastevoodid (5 tk) on siseosakonna koosseisus (sama on näiteks ka Võru haiglas). Selveri heategevuskampaania abil on Valga haiglal kavas soetada laste taastusravi jaoks rippsüsteem. Selle süsteemi abil saab aidata kõndima liikumispuudega lapsi, aga ka täiskasvanuid," ütles Veski.

Selver vabandab tekkinud segaduse pärast. "Korjanduskasti kõrval seisis standardne tekst, mis Valga kontsekstis oli ebatäpne. Toetused lähevad sellegipoolest Valga kohalikule haiglale, sest sünnitusosakonna sulgemisega ei ole lapsed Valga haiglast kadunud," lisas kommunikatsioonispetsialist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles