Põlvamaal valiti välja maakondliku laulu- ja tantsupeo lavastaja

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks / LEPM

Põlvamaa Omavalitsuste Liit koostöös Põlvamaa Arenduskeskusega kuulutas välja ideekavandi konkursi 2. juunil 2019 toimuva Põlvamaa laulu- ja tantsupeo läbiviimiseks. Ideekonkursi eesmärgiks oli Põlvamaa laulu- ja tantsupeo visiooni ja seda teostava kunstilise toimkonna väljavalimine. Konkursile esitati neli tööd ja neist valiti välja kavand, mille autor on dirigent Riivo Jõgi.

Ideekavandi autori sõnul saab maakonna laulu- ja tantsupeo tunnuslauseks olema „Sinule, Eesti – Sinule, Põlvamaa!“, inspireerituna 2019. aasta Eesti üldlaulu- ja tantsupeost „Minu arm“. Nimetatud peol tuleb ettekandele Riivo Jõgi teos „Sinule, Eesti“, milles sisalduvad viited tuntud meloodiatele (näiteks „Hoia, Jumal, Eestit“, „Mu isamaa armas“).

Maakonna laulu- ja tantsupeol saab kuulda ja näha esitusi, mis on mõeldud kingitusena Põlvamaale ja tema inimestele. „Mul on heameel, et maakonna üks tähtsamaid kultuurisündmusi saab mitmes mõttes olema erilisem. Järgnev aasta on Eestis nimetatud „Laulupidu 150. Eesti laulu ja tantsu juubeliaasta 2019“ aastaks , mille eesmärk on läheneva juubelilaulu- ja tantsupeo valguses tuua esile laulu- ja tantsupeo teekond läbi Eesti aja- ja kultuuriloo. Sama kaaluga juubelipidu saab olema alles 50 aasta pärast,“ selgitas Riivo Jõgi.

Maakonna 2019. aasta laulu- ja tantsupeo kavandeid hindas Põlva maakonna laulu- ja tantsupeo komisjon.

Konkursi võitjal on võimalus oma stsenaariumi järgi lavastada pidu, mille korralduse jaoks on moodustatud Põlvamaa Omavalitsuste Liidu maakonna laulu- ja tantsupeo komisjoni poolt toimkond koos projektijuhiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles