Otepää valla aasta isa: tiitel on tõsine üllatus

Maarius Suviste
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile Puka kultuurimajas toimunud isadepäeva kontserdil tunnustati Otepää valla aasta isa, kelleks sai kahe lapse isa Priit Areng.

Tiitliga pärjatud isa jäi laval tunnustust vastu võttes esialgu tagasihoidlikuks. „Arvan, et vallas on veel isasid, kes on minust tunduvalt paremad,“ tõdes ta esmalt. Seejärel lisas kohe: „Aga tegelikult on see päris äge. Ma ei teadnud siiamaani, et mina selle saan. See on tõsine üllatus! Uskumatult lahe tunne on praegu, aitäh!“

Selgus, et isa kandidatuuri esitasid lapsed Greete (19) ja Karl Gustav (6). „Jah, mina tegin seda,“ tunnistas tütar, nägu naerul. Seepeale ütles isa muigelsui: „Küll me pärast kodus räägime veel sellest, millega te hakkama saite.“

Laste sõnul on nende issi kõige parem isa, keda iial tahta – ta on väga töökas ja tubli. Neile meeldib koos käia igal pool matkaradadel ja looduses jalutada. Nad käivad erinevates soodes/rabades ning veedavad koos mõnusasti aega. Alati, kui nad lähevad kusagile matkale, räägib issi lastele puudest ja taimedest – talle meeldib jagada lastele oma tarkust.

„Meie issi on nii tark, et oskab igasugustest teemadest rääkida erinevaid huvitavaid jutte. Tema ideed ja lood jäävad meile alatiseks meelde ning tema tarkus hakkab meile külge,“ iseloomustasid lapsed oma isa.

Lapsed andsid veel teada, et nende issil on suurepärased käed ehitamiseks. Ta võib igast pisemast puidu tükist meisterdada suure sauna, maja või mõne muu ilusa ning vastupidava eseme või ehitise. Samuti on nende isa osav köögis – tema söögid on alati imehead. Tema parimaks koogiks, mida ta lastele on küpsetanud, on vaarika-purukook.

Oma olemuselt on Greete ja Karl Gustavi isa heasüdamlik ja sõbralik, rahulik. Laste sõnul ei tee ta kärbselegi liiga. „Saame öelda, et ta on meie pere lõvi, aga lõvi, kes ei tee haiget teistele. Hoiab enda lähedasi ning soovib kõigile alati kõige paremat,“ iseloomustasid lapsed oma isa.

Laste sõnul on nende issi hea kuulaja ja soovitaja. Tema peale saab alati loota ning kõik oma lubadused, mis ta annab, neid ta ka täidab. Lapsed pole kordagi näinud, et ta annaks alla või et ta enam ei jaksa. Lapsed teavad, et nende isa astub alati reipal sammul edasi.

Otepää valla aasta isa nominentideks valiti kolme lapse isa Janek Sakkis ja kolme täiskasvanud lapse isa Kajar Tilga.

Janek Sakkise peres kasvavad Heti (5), Joosep (7) ja Joonas (12). Iseloomustuses kirjutati tema kohta niimoodi: „Janek on isa, kellele on väga olulised pereväärtused. Ta on vahva isa oma kolmele lapsele, tore abikaasa, poeg, vend, väimees, naaber, tööandja jne. Ta on see inimene, kellelt abi küsides saab alati stoilise rahuga vastuseks: „Jaa, ikka saab!““

Kajar Tilga kohta kirjutati iseloomustuses, et ta on suurepärane abikaasa ning isa kolmele tublile lapsele: „Tütar Kaari õpib Tartu Ülikoolis arstiteaduskonnas 6. kursusel. Tütar Kertu õpib Tartu Tervishoiukõrgkoolis, mille lõpetab 2019. a veebruarikuus. Tütar Kaari on lõpetanud keskkooli kuldmedaliga ning tütar Kertu hõbemedaliga. Mõlemad tütred töötavad õpingute kõrvalt. Poeg Karel on Eestis üks perspektiivikamaid kümnevõistlejaid. Ta on esindanud Eestit rahvusvahelistel võistlustel, viimati võistles käesoleval aastal EM-il Berliinis. Alates augustist õpib ja treenib Karel USA-s.

Kajar on ehitanud vanast majast oma kätega perele kauni kodu ning rajanud pilkupüüdva koduaia. Endine Puka vald on esitanud nende kodu Kauni Kodu konkursile.

Kajar tegeleb aktiivselt spordiga. Kuigi tema töö on füüsiliselt raske, võib teda pea igal õhtul kohata jooksurajal. Juba aastaid võtab ta osa Eestis toimuvatest erinevatest jooksusarjadest. Koos isaga võib näha jooksurajal ka tema vanemat tütar Kaarit.“

Otepää valla aasta isa sai ka meene „Päikeseratas“, mille autoriks on Ave Kruusmaa. Kontserdil esinesid Puka lapsed ja isetegevuslased. Kohvilaua kattis Otepää naisselts.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles