Vabatahtlikud räägivad oma tegevuse tagamaadest

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tahame kõikidele Eesti inimestele näidata vabatahtliku tegevuse mitmekesisust, selgitas Eesti Külaliikumise Kodukant vabatahtliku tegevuse valdkonna juht Eha Paas.
Tahame kõikidele Eesti inimestele näidata vabatahtliku tegevuse mitmekesisust, selgitas Eesti Külaliikumise Kodukant vabatahtliku tegevuse valdkonna juht Eha Paas. Foto: Urmas Luik

Esmaspäevast detsembri keskpaigani saab väärtuskampaania "Aga mina..." käigus iga päev Vabatahtlike Värava Facebooki lehel ​tutvuda ühe vabatahtlikuga, kes selgitab, miks tema vabatahtlikuna tegutseb.

„Mina olen vabatahtlik, sest nii saan superkangelasena võidelda paremate ravivõimaluste eest haigetele lastele ning muuta ebaõiglast maailma natuke helgemaks paigaks,“ räägib oma loos Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefondi vabatahtlik värbamis- ja koolitusjuht Mari Aia.

„Tahame kõikidele Eesti inimestele näidata vabatahtliku tegevuse mitmekesisust. Tublisid vabatahtlikke on nii noorte kui vanade, meeste kui naiste seas. Vabatahtlikud tegutsevad kõikjal Eestis väga erinevates eluvaldkondades. Loodame kampaaniaga inspireerida inimesi meie ümber samuti vabatahtlikena panustama,“ selgitas Eesti Külaliikumise Kodukant vabatahtliku tegevuse valdkonna juht Eha Paas.

Ta rõhutas, et oluline on märgata kohti, kus vabatahtliku abi vajatakse. "Näiteks Kodukandi ja sotsiaalministeeriumi hiljutine erivajadustega inimestele ning eakatele tuge pakkuv pilootprojekt annab võimaluse igapäevaelus kaasinimesi aidata - teinekord ongi kõige olulisem see, et su kõrval on keegi, kes pakub lihtsalt seltsi või tuge, tuleb kaasa poodi või vallamajja, räägib ja kuulab. Et keegi ei tunneks, nagu oleks ta üksi või tähelepanuta jäetud - olgu see üksik memm kodutalus, kelle lähedased välisriiki kolinud või siis nägemispuudega noormees, kes igaks jalutuskäiguks nägijast saatjat vajab."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles