Nõuni pood paneb uksed kinni

Maarius Suviste
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elva Tarbijate Ühistu sulgeb uue aasta esimesel nädalal Otepää vallas Nõunis asuva kaupluse.
Elva Tarbijate Ühistu sulgeb uue aasta esimesel nädalal Otepää vallas Nõunis asuva kaupluse. Foto: Maarius Suviste / Lõuna-Eesti Postimees

Elva Tarbijate Ühistu sulgeb uue aasta esimesel nädalal kauplused Annikorus, Nõunis ja Hellenurmes, kuna pikka aega toimetulekupiiril tegutsenud kaupluste kahjumid on viimase kahe aastaga mitmekordistunud. Kokku on kolme kaupluse kahjum viimaste aastate jooksul ulatunud üle 100 000 euro, teatas poepidaja.

Nõuni pood asub Otepää vallas Valgamaal. Annikoru ja Hellenurme pood asuvad Tartumaal.

Elva Tarbijate Ühistu juhi Hando Ivaski sõnul on ühistu hoidnud kõnealuseid kaupluseid aastaid avatuna nende kahjumitest hoolimata, kuid paari viimase aastaga on kahjumid kasvanud sedavõrd suureks, et neid ei ole võimalik enam teiste kaupluste kasumi arvelt katta.

„Kaupluse sulgemine on iga kaupmehe jaoks kõigist halbadest valikutest viimane, kuid samas ei tohi me unustada ühistu teisi kauplusi, kuhu tuleb investeerida, et need jätkusuutlikult tegutseksid,“ ütles Ivask. Nii Annikoru, Nõuni kui ka Hellenurme kaupluse külastatavus on Ivaski sõnul viimaste aastatega vähenenud ning seda on võimendanud klientide ostuharjumuste muutumine.

Ühistu on alustanud läbirääkimisi kohaliku omavalitsuse esindajatega, et anda kaupluste ruumid soodustingimustel kasutamiseks kohalikule kogukonnale soovi korral kauplusega jätkamiseks.

Elva Tarbijate Ühistul on kokku ligi 13 000 liiget ehk klientomaniku ning ühistu tegutseb tänase seisuga 22 kauplusega Tartumaal ja Valgamaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles