Parimad rahvastepallurid selgusid uuel moel

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Räpina ühisgümnaasiumi südikad ja tublid pallurid koos õpetaja Margit Mathieseniga.
Räpina ühisgümnaasiumi südikad ja tublid pallurid koos õpetaja Margit Mathieseniga. Foto: Põlvamaa Spordiliit

Traditsiooniliselt algab koolinoorte saalispordi hooaeg Põlvamaal rahvastepalliga – nii ka sellel aastal. Nii kogunesidki Põlva Mesikäpa halli maakonna koolide 4.–5. klasside tüdrukute ja poiste võistkonnad, kokku sai neid 13.

Et spordielu elavdada, tegid korraldajad seekord nii mõndagi teisiti kui tavaliselt. Kõik teavad, et rahvastepallis lahkub pihtasaanud mängija väljakult ja nii jäävad lõpplahingut vormistama üldjuhul tublimad ehk kaptenid. Nüüd mängiti aga niimoodi, et pihtasaanud mängija jäi platsile, kuid visanud võistkond sai punkti. Geimi võitis tiim, kes nelja minuti jooksul saavutas rohkem punkte või kogus kõige kiiremini kümme punkti. Mängud peeti stiilis «parem kolmest» ning võitis võistkond, kes saavutas kaks geimivõitu. Seega tegutsesid platsil kõik kuus mängijat enamasti 4 + 4 minutit, kolmanda geimi puhul veel neli minutit. Niisiis ei tulnud mäng kellelegi kergelt ja liidrite kõrval pidid pingutama ka need, kes tavaliselt enamasti minuti-paari pärast välja oleks löödud. Tulemused olid üle aastate ühed tasavägisemad. Kolmandik 36 mängust lõppes tulemusega 2 : 1.

Tüdrukute seas saavutas kuue võistkonna konkurentsis esikoha Põlva kooli esimene tiim koosseisus Anette Vaino, Anne-Mari Rauba, Els Rahel Parhomenko, Helen Pundi, Getter Lepland, Angelika Lentsius, Eliisa Villako ja Seleri Haidak. Nende kehalise kasvatuse õpetaja on Ulvi Musting. Järgnesid Vastse-Kuuste kool, Räpina ühisgümnaasium, Krootuse põhikool, Põlva kool 2 ja Kanepi gümnaasium.

Poiste seitsme võistkonna vahel peetud turniiri võitis geimipunktigi kaotamata Räpina ühisgümnaasiumi tiim koosseisus Jaan Junson, Rasmus Oijov, Marvin Poltan, Kevin Salve, Rasmus Mestiljainen, Oliver Hans Kaljuvee, Andre Mägi ja Alari Kõiv. Nende kehalise kasvatuse õpetaja on Jaanus Meitus. Järgnesid Põlva kool 1, Vastse-Kuuste kool, Põlva kool 2, Tilsi põhikool, Kanepi gümnaasium ja Krootuse põhikool.

Tugeva karastuse spordikohtunikuna said sellel võistlusel Vastse-Kuuste kooli, Räpina ühisgümnaasiumi ja Põlva kooli noored.

23. novembril Võrus toimuval Eesti Koolispordi Liidu 4.–5. klasside Dumle rahvastepalli Lõuna piirkonna finaalis esindavad nii oma kooli kui ka Põlvamaad Põlva kooli ja Vastse-Kuuste kooli tüdrukud ning Räpina ühisgümnaasiumi ja Põlva kooli poisid. Pöidlad pihku! 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles