Vallavolikogu lõpetas Väimela kanala planeeringu

Arved Breidaks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väimela endistesse karjalautadesse kanala rajamine on juba pikemat aega kirgi kütnud.
Väimela endistesse karjalautadesse kanala rajamine on juba pikemat aega kirgi kütnud. Foto: Arvo Meeks

Võru vallavolikogu otsustas kolmapäeval lõpetada Väimelasse aadressile Pärna tee 7 ja 9 kuni 360 000 kana mahutava linnufarmi detailplaneeringu.

«Volikogu otsustas lõpetada detailplaneeringu seoses rahva suure vastuseisuga,» ütles vallavolikogu esimees Aare Hollo. Enamik volikogu liikmeid hääletas planeeringu lõpetamise poolt, vastu polnud keegi, kuid üksjagu saadikuid jäi Hollo sõnul erapooletuks.

Volikogu toetus otsust langetades seadusepunktile, mille kohaselt saab planeeringu koostamise lõpetada, kui ilmnevad asjaolud, mis välistavad tulevikus planeeringu elluviimise. «Antud juhul peab Võru vallavolikogu olulisemaks piirkonna elanike ja juba tegutsevate ettevõtete ja haridusasutuse heaolu kui arendaja planeeritavat tegevust,» seisis otsuse eelnõus.

Hollo sõnul on kanala arendajatel õigus volikogu otsus halduskohtus vaidlustada. «Kui see läheb kohtusse, oleks see pretsedenti loov juhtum,» lausus ta.

«Kahju, et emotsioonid on saanud reaalsest elust võitu,» on varem märkinud Lõuna-Eesti Talumuna OÜ juhatuse liige Tõnu Vetik. «Hetkel ei näe ma kahjuks mitte kuidagi, kuidas arvestatakse meie kui arendaja ja samuti kinnistu omaniku huve,» lisas Vetik.

Võru vallavolikogu algatas OÜ Lõuna-Eesti Talumuna soovil Pärna tee 7 ja 9 kinnistute detailplaneeringu ja keskkonnamõjude hindamise eelmise aasta 8. märtsil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles