Pataljoni laiendusplaan toodi volikogu lauale

Tomi Saluveer
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võru linnavolikogu 11. märtsi istungil võeti vastu lisaeelarve. Foto on illustreeriv.
Võru linnavolikogu 11. märtsi istungil võeti vastu lisaeelarve. Foto on illustreeriv. Foto: Tomi Saluveer

Kaitseministeerium tutvustas kolmapäeval Võru linnavolikogule Kuperjanovi jalaväepataljoni ala laiendusplaane. Peamiselt sõjaväetehnika hoidmiseks vajalike uute parklate ja ladude rajamiseks peaks linn muutma maa-ala senist detailplaneeringut.

Kaitseväelinnaku külje all asuvad Taara uuselamurajooni elanikud on laiendusplaanile vastu – sõjaväetehnikat, müra ja heitgaase oma kodu lähedale ei soovita. Võru linnavolikogu plaanib otsuse teha detsembrikuisel istungil.

Kaitseinvesteeringute keskus esitas Võru linnavalitsusele aasta alguses taotluse Taara linnaku laiendamiseks vajaliku detailplaneeringu muutmiseks. Kuude jooksul on toimunud mitu rahvakoosolekut, kuid piirkonna elanikele pole laiendus nende eramute suunas endiselt vastuvõetav.

Kolmapäevase istungi alguses andis kaitseministeeriumi kaitseinvesteeringute osakonna juhataja Kusti Salm volikogu liikmetele ülevaate Taara linnaku laienemise detailplaneeringu algatamisega kavandatud tegevustest.

Kaitseväe arenguplaanid näevad järgnevate aastate jooksul Võrus ette väljaõppe läbivate ajateenijate arvu suurendamist. Seetõttu on linnakus tekkinud vajadus täiendavate transpordi hoiualade ning ladude järele.

Laual on olnud mitu lahendust, millises suunas ja kui suurel määral võiks kaitseväelinnaku ala laieneda. Samuti on arutluse all olnud, kuidas kompenseerida lähedalasuvatele elanikele nende elukoha väärtuse kahanemisega kaasnevad kahjud. Paarisaja elanikuga Taara linnaosa on Võru linna ainus uus elamurajoon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles