Inglid vallutavad kultuuritempli

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullune inglilaat tõi Valga kultuurikeskusesse ligi poolsada kauplejat.
Mullune inglilaat tõi Valga kultuurikeskusesse ligi poolsada kauplejat. Foto: Arvo Meeks

Täna ja homme on Valga kultuurikeskuses traditsiooniline Inglilaat. Kuigi sealt saab endale tõepoolest midagi ingellikku soetada, on pakkumisel ka märksa maisemat kraami.

«Eelkõige on laat mõeldud selleks, et inimesed saaksid jõuluajaks lähedastele kingitusi. Heal juhul saab endale osta siit emotsiooni – see ongi Inglilaada eripära,» rääkis peakorraldaja, Valga kultuuri- ja huvialakeskuse direktor Ülle Juht.

Ta selgitas, et kauplejatega suheldakse otse ja seega on müügikoha saamine omamoodi auasi. «Vaatame, et poleks kattuvaid kaubagruppe ja selle järgi kutsume osalema. Näiteks on üks singi-, üks juustu-, üks leiva- ja üks köögiviljamüüja.»

Seejuures on ka neid, kes kohal olnud esimesest korrast saadik ja tulevad ka tänavu. Aga rohkesti on ka päris uusi tulijaid. Kauplejaid on nii Eestist kui ka piiri tagant.

Tulemas on umbes poolsada müüjat, mida on natuke rohkem kui mullu. «Ei taha väga suureks seda asja ajada – tahame, et õhkkond oleks intiimsem. Ja ega meie maja väga palju rohkem mahuta ka. Niigi jätkub kauplejaid esimesel korrusel pea igale poole,» rääkis korraldaja. «Kalamüüja on aga maja ees.»

Teisel korrusel on avatud kodukohvik Magusale Hambale. Samuti saab keha kinnitada kohvikus Carl. Tegutseb ka lastele mõeldud väikeste haldjate töötuba.

Juhi sõnul on Inglilaat äratanud tähelepanu kaugemalgi. Nii on tema teada kohale saabumas kolm bussitäit laadalisi Soomest.

Inglilaat on üks Valgas käimas oleva kunstikuu olulisematest osadest. Täna õhtul leiab aga Valga Jaani kirikus aset kontsert-tänujumalateenistus. Esinevad vennad Johansonid ja Krista Citra Joonas. Välja kuulutatakse Valga valla aasta isa ja tunnustatakse konkursi nominente.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles