ERSO toob rahva ette sada kontserti Eestile

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haanja rahvamajas astub üles ka Võrust pärits pianist Johan Randvere koos õe ja õemehega.
Haanja rahvamajas astub üles ka Võrust pärits pianist Johan Randvere koos õe ja õemehega. Foto: Marko Saarm / Sakala

Novembris annab Eesti riiklik sümfooniaorkester ERSO nädala jooksul eri koosseisudega 100 kontserti.

Meie riigi 100. sünnipäeva-aasta lõppu plaanitud reisil esinetakse taas saalides, kuhu ERSO ei ole juba pikka aega jõudnud. Külastatakse ka täiesti uusi kontserdipaiku. Kontserdid saavad teoks ajavahemikus 17.–23. novembrini igas maakonnas. Kavas on valik hõrgust kammermuusikast õhtuste sümfooniakontsertideni. Valdav osa neist on tasuta.

Üle Eesti astub publiku ette 26 erinevat ERSO kooslust. Lisaks sümfoonia-, kammer-, keelpilli- ja barokkorkestrile esinevad sekstetid, kvintetid, kvartetid, triod ja duod. Orkester külastab Valgat pärast 32, Põlvat pärast 22 ja Võrut pärast 11 aastat. Võrus on seejuures kokku esinetud ligi 10 korral.

Kolmapäeval annab Haanja rahvamajas kontserdi Maaren ja Villu Vihermäe ning Johan Randvere (pildil) trio. Valga kultuurikeskuses on sama päeva õhtul Peeter Lilje biograafia «Elu kui paljutõotav algus» esitlus, millele järgneb ERSO sümfooniakontsert. Võru Kandles aga esineb kolmapäeval ERSO keelpilliorkester.

Neljapäeval kõlab Otepää muusikakooli saalis keelpillimuusika, kui esineb kvartett Crystal Strings. Seto talurahvamuuseumis saab samal päeval kuulata laule fagoti, kitarri, klaveri, plokkflöödi ja tšello saatel. Põlva kultuurikeskuse lava on aga neljapäeva õhtul ERSO barokkorkestri päralt.

Reedel võõrustab muusikuid Taagepera loss, kus astub üles tšellokvartett C-MiMM.

Lisaks toimuvad tasuta koolikontserdid Võru kesklinna koolis, Võru ja Põlva muusikakoolis, Orava koolis, Tõrva ja Põlva gümnaasiumis ning Mooste mõisakoolis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles